RASTU ZVEZDINE ŠANSE! Upaljen ALARM u Sitiju! Povreda Pepovog čovek od poverenja MENJA ceo sistem!

Autor:

Sport

15.09.2023

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžer "građana" mora da tumba kompletan tim.

RASTU ZVEZDINE ŠANSE! Upaljen ALARM u Sitiju! Povreda Pepovog čovek od poverenja MENJA ceo sistem!

Foto: Tanjug/AP

Slavlje fudbalera Mančester sitija

Povreda je reč bez značaja u Mančester sitiju, obzirom na ogroman fond vrhunskih igrača s kojima raspolaže šampion Evrope i Premijer lige.

Ipak, uprkos oštroj konkurenciji i veoma dugačkoj klupi, "građani" će morati da vrši određene rotacije, a razlog je povreda Matee Kovačića.

Naredni rivali kluba sa Etihada su Vest Hem i Crvena zvezda, a Pep Gvardiola će u ova dva meča biti prinuđen da menja u veznom redu.

Republika

Foto: Ap photo

 

 

Do sada je Španac imao glavobolje zbog neigranja Džona Stounsa i Džeka Griliša, da bi se sada defanzivcu i ofanzivnom vezisti priključio reprezentativac Hrvatske koji je povredio leđa, pa će prema informacijiama sa Ostrva "odmoriti" sledeća dva meča.

Kovačić, za razliku od većine fudbalera širom Evrope, je bio deo hrvatske selekcije i odazvao se na selektorski poziv Zlatka Dalića, ali nije mogao da zaigra u septembarskim mečevima. Bolovi u leđima bili su jači, pa je centralni vezista propustio okršaje s Letonijom i Jermenijom, a lekarski izveštaji uprkos uverenjima da se radi o lakšoj povredi koja iziskuje mirovanje od oko desetak dana.

Foto: Ap photo

 

Koliko je ozbiljna situacija s Kovačićem, svedoči izostanak Hrvata sa jučerašnjeg treninga pa se postavlja pitanje ko će uz Rodrija činiti tandem Sitija protiv "čekićara" i Zvezde.

Osim izostanka Kovačića, treba podsetiti i na start sezone kada se povredio i kapiten Kevin de Brujne, pa se spisak centralnih vezista sveo na Kalvina Filipsa i novajliju Mateusa Nunjesa, dok bi najrealniju opciju predstavljao Bernardo Silva, zatim, Fil Foden bi mogao da se nađe na desnom krilu, ali bi ostalo otvoreno pitanje ko će uz levu aut liniju?

U odsustvu Griliša, jedina alternativa je Džeremi Doku, koji se sve više nameće Gvardioli. Dobar vest za stratega Sitija je povratak Hulijana Alvareza, Argentinac je u nacionalnom timu protiv Bolivije (3:0) ostavio dobar utisak i tako postao kandidat da se nađe u timu odmah iza najisturenijeg Erlinga Halanda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading