OVO NIKADA NISTE VIDELI: La Liga sklopila ugovor sa klubom iz Velsa, koji u svom imenu ima čak 70 SLOVA! (VIDEO)

Autor:

Sport

13.09.2023

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo verovatno niko ne ume da pročita.

OVO NIKADA NISTE VIDELI: La Liga sklopila ugovor sa klubom iz Velsa, koji u svom imenu ima čak 70 SLOVA! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Španska La Liga je sklopila neobičan ugovor sa jednim klubom iz Velsa, čije ime predstavlja pravi izazov za izgovaranje.

Klub se zove "Clwb Pêl Droed Llanfair­pwllgwyngyll­gogery­chwyrn­drobwll­llan­tysilio­gogo­goch." Pokušajte samo da pročitate ovo ime naglas, i shvatićete zašto je postao pravi hit među ljubiteljima fudbala širom sveta.

Očigledno je da je izgovoriti ovo ime prava veština, a čak i oni sa iskustvom u jezicima često padaju na ovom zadatku. Međutim, Primera, španska fudbalska liga, nije se obazirala na komplikovano ime i sklopila je saradnju sa ovim neobičnim klubom.

Kako bismo vam približili ovo fascinantno ime, treba da zvuči otprilike ovako: "Klub Pel Droid Lanvairpulguinvilgogerihuirndrobul Lantusiliogogogoh." Naravno, ovo je samo približan pokušaj, ali dovoljno je da shvatite koliko je izazovno izgovoriti ga bez greške.

Ovaj klub, koji je osnovan još 1899. godine, nosio je prvobitno ime "Lanfer Rovers," pre nego što je odlučio da promeni ime u ovu jezičku akrobatiku. Ime je dobijeno prema selu u kojem se klub nalazi, a to selo nosi naziv "Llanfairpwllgwyngyll."

Klub se takmič u niželigaškom rangu velškog fudbala i ima stadion sa kapacitetom od svega 1.000 mesta. Iako se ne takmiče na najvišem nivou, njihovo neobično ime privlači pažnju širom sveta.

U jednom od videa objavljenih od strane Primere, na kraju klipa, možete čuti jednog gospodina kako izgovara ovo ime bez većih problema. Deluje da je odrastao baš u ovom delu Velsa, pa mu izgovaranje ovog imena ide znatno lakše. Za sve ostale, ovaj jezički zagonetni klub i dalje ostaje izazov za izgovaranje.

Iako možda nećemo gledati Clwb Pêl Droed Llanfair­pwllgwyngyll­gogery­chwyrn­drobwll­llan­tysilio­gogo­goch u najvećim fudbalskim takmičenjima, sigurno je da će njihovo ime ostati urezano u pamćenju svih koji su pokušali da ga izgovore, bez obzira na rezultat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading