LUDILO U PLEJ-AUTU! Poznato ko ISPADA iz Mozzart Bet Superlige, a ko ide u BARAŽ za opstanak u eliti!

Autor:

Sport

27.05.2023

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednje kolo u srpskoj fudbalskoj eliti razrešilo je sve dileme.

LUDILO U PLEJ-AUTU! Poznato ko ISPADA iz Mozzart Bet Superlige, a ko ide u BARAŽ za opstanak u eliti!

Foto: Starsport

Fudbaleri Mladost GAT-a i Kolubare igraće naredne sezone u Prvoj ligi Srbije, dok će šansu za opstanak kroz baraž potražiti Radnički iz Niša i Radnik iz Surdulice.

Još protekle nedelje Novosađani su remijem kod kuće protiv Napretka (0:0), izgubili status u eliti, dok su Lazarevčani kaznom od strane FSS i oduzimanja devet bodova pali na poslednje mesto, pa im u poslednjoj rundi nije bilo spasa.

Mladost je u Lučanima posle preokreta savladala izabranike Nenada Lalatovića sa 2:1 (0:0), iako je imenjak iz Novog Sada stigao do vođstva golom Nikole Jankovića u 48. minutu.

Lučanci su blickrigom za 180 sekundi uspeli da izgubljeni meč pretvore u dobijeni, pošto je najpre izjednačio Nikola Jojić u 67, a potom iskusni Marko Mirić doneo pobedu domaćinu.

Foto: Starsport

Marko Mirić je bio strelac za Lučance

Kolubara je pred svojom publikom savladala Radnički sa 2:1 (0:0), golom Mehmeda Ćosića u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Domaćin je poveo u samom finišu utakmice preko Uroša Đuranovića u 78. minutu. Nišlije su mogle do vođstva u početkom drugog dela, ali je kapiten Aleksandar Pejović promašio penal u 55. minutu.

Što njemu nije pošlo za nogom, ispravio je napadač Miljan Škrbić u 84. i pogotkom postavio konačan rezultat utakmice. Međutim, Đuranović je u dodatnom vremenu asistirao Ćosiću, čiji je gol ražalostio sve fudbalere superligaša sa "Čaira", kome je sada ugrožen status u eliti.

Javor je iznenadio Napredak pod Bagdalom 1:0 (0:0), a gosti su do trijumfa došli golom u sudijskoj nadoknadi. Ujedno, Ivanjičani su pretekli Nišlije, završili na 13. mestu, dok je Radnički završio na 14. poziciji koja vodi u baraž za opstanak.

MOZZART BET SUPERLIGA, 37. kolo

Kolubara - Radnički Niš 2:1 (0:0)

/Đuranović 79, Ćosić 90 - Škrbić 84./

Mladost Lučani - Mladost GAT 2:1 (0:0)

/Jojić 67, Mirić 70 - Janković 48/

Napredak - Javor 0:1 (0:0)

Spartak - Radnik 2:2 (2:0)

/Todoroski 18, Hristić p37 - Oreščanin 50, Dražić 52./

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading