FOKUS NA INFRASTRUKTURU I EP: Nedimović otkrio planove FSS!

Autor:

Sport

09.04.2023

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Funkcioner saveza govorio i o saradnji sa Džajićem i Piksijem.

FOKUS NA INFRASTRUKTURU I EP: Nedimović otkrio planove FSS!

Foto: Starsport

Nedimović i Džajić

Branislav Nedimović, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, izjavio je da će fokus "kuće fudbala" u narednom periodu biti stavljen na strateška pitanja.

- Sa aspekta finansija, dobra je situacija. Sada ćemo da odredimo stateške stvari, a to su infrastruktura i plasman na EP. Država se sprema za izgradnju nacionalnog stadiona, treba da se otvore tri nova stadiona u Loznici, Leskovcu i Zaječaru. To će da promeniti fudbalsku sliku. Fudbal je polatforma oko koje se razvija privreda. U roku od dve do tri godine nacionalni stadion će biti završen, biće to "lepotica" od 55.000 mesta. Mi već imamo četiri moderna stadiona, računajući i onaj u Bačkoj Topoli - rekao je Nedimović za Prva TV.

On se osvrnuo na Kongres UEFA, održan u Lisabonu, i odnos sa predsednikom FSS, Draganom Džajićem.

- Mogu samo da se smejem, ako nisu problem moje farmerke, onda je problem ko je bio u avionu. On je doneo odluku iz privatnih razloga, to morate da pitate Džajića. Bilo je zadovoljstvo da predstavljam Srbiju tamo. Džajić je predsednik Saveza, znamo kakav je fudbaler bio taj čovek i to je dovoljan garant da promenimo imidž fudbala u Srbiji. Imamo odličan odnos, čovek je stariji od mene i može samo da se uči od njega - rekao je Nedimović, koji je na novu funkciju izabran 14. marta, a potom je dodao:

- Kad smo bili u Lisabonu, razgovorali smo sa Čeferinom da neko od sledećih EP za mlađe kategorije bude u Srbiji. Smatram da imamo kapacitet da ogranizujemo ne samo EP, nego i kongrese kao ovaj u Lisabonu.

Republika

Foto: Starsport

Ma, kakav sukob - Nedimović o Džajiću

Nedimovića raduje trijumfalan start "orlova" u kvalifikacijama za EURO, koje su počele pobedama nad Litvanijom i Crnom Gorom sa po 2:0.

Fudbal je jedna od stvari koja je najvažnija u Srbiji. Vreme je da se Srbija raduje, da posle 24 godine učestvujemo na EP. Nikada nismo imali ovakva start, a posao FSS je da obezbedi uslove reprezentaciji. Kao navijač sam prezadovoljan, bilo je zadovoljstvo biti u Podgoricu i gledati pobedu protiv Crne Gore. Struka se bavi time, imate selektora, Džajića... Zadovoljni smo kako rade, puna podrška selektoru. Čovek se plasirano na SP, to što smo mi očekivali da igramo finale sa SP, to smo mi. Svi mi radimo kao tim, čujem se sa Piksijem. U dobrim smo odnosima - poručio je Nedimović.

Tokom gostovanja, čelnik FSS je još jednom osudio potez kosovska policije, za koji je juče rekao da je diskriminatoran prema Srbima, o čemu detaljnije možete pročitati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading