HRVATSKA PONOVO SUZE RONI: Toliko su se ovome nadali, a na kraju im je to i došlo glave!

Autor:

Sport

03.05.2022

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska kuća fudbala je donela konačnu odluku.

HRVATSKA PONOVO SUZE RONI: Toliko su se ovome nadali, a na kraju im je to i došlo glave!

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski navijači

Ruskim klubovima biće zabranjeno učešće u evropskim kupovima ua sezoni 2022/23, a samim tim, doći će do određenih pomeranja na listi UEFA koeficijenta na osnovu kojeg se određuje broj klubova svake države u UEFA takmienjima.

Zahvaljujući odličnim rezultatima, pre svega Crvene zvezde i Partizana, odluka UEFA direktno je išla u prilog srpskom fudbalu koji je time dobio još jednog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a tim povodom, sasvim očekivano, odmah su se oglasili i mediji u Hrvatskoj.

Foto: Starsport

UEFA Liga Evrope

 

– Kako piše sportski analitičar i profesor Tomislav Globan, UEFA je imala jednu rupu u 4. kolu Lige Evrope. Umesto da je popuni pomeranjem jednog kluba iz trećeg kola, pomerila je dva kluba i time nanela Hrvatskoj velike probleme – piše hrvatski “Index.hr” i dodaje:

– Naime, tim postupkom smanjio se broj parova u trećem kolu kvalifikacija Lige Evrope. To je ostavilo samo jedno slobodno mesto upražnjeno izbacivanjem ruskih klubova, a popuniće ga klub iz srpske lige koja ima veći koeficijent od HNL-a.

Na kraju je hrvatski portal, direktno udario i na Evropsku kuću fudbala:

– Ključni problem ovde je hroničan nedostatak transparentnosti od strane UEFA koja se prilagođava bez unaprijed dogovorenih pravila, pa mi moramo nagađati i pretpostavljati šta će napraviti - zaključio je hrvatski portal.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Ivan

04.05.2022 08:08

Evo Srbima napokon nešto dobro od Rusa.