EMOTIVNO I POTRESNO: Zvezda se DIRLJIVIM rečima oprostila od Tozovca!

Autor:

Sport

06.04.2021

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda se oprostila od svog velikog navijača Predraga Živkovića Tozovca, koji je preminuo u 86. godini života.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ, ST/Nebojša Mandić
Predrag Živković Tozovac

Već smo pisali o tome da je Tozovac mnogo voleo Crvenu zvezdu, kao i da je napravio poznatu pesmu koju je otpevao Dragan Džajić.

- Predrag Živković Tozovac bio je srpski pevač i kompozitor narodne muzike. Rođen je 22. januara 1936. godine u Kraljevu. Pored raskošnog glasa Tozovac je svirao harmoniku, bubnjeve i trubu. Završio je gimnaziju i studije ekonomije. Prve singlove snimio je 11. juna 1965. ( „Olistala šuma“, „Oči su ti tugom prelivene“, „Kad povedem kolo moje“, „Jesen stigla i u naša sela“). Njegova velika popularnost počinje 1971. kada pobeđuje na Pesmi leta kompozicijom „Mirjana“. Sledeće godine opet pobeđuje sa pesmom „Oči jedne žene“  i potvrđuje status najpopularnijeg igrača. Predrag Živković Tozovac bio je navijač našeg kluba a jednom prilikom je i objasnio kada se javila ljubav prema Crvenoj zvezdi:

- Od kada sam na zemljanom terenu, pedesetih godina prošlog veka gledao Rajka Mitića, tada se rodila ljubav, koja traje i danas -  rekao je Tozovac.

Pored mnogo održanih koncertana i TV emisija pevao je i u duetu sa Predragom Gojkovićem Cunetom, Miroslavom Ilićem, Lepom Lukić i Mirom Vasiljević. Oktobra 2012. dobio je diplomu zaslužnog građanina grada Kraljeva. Na koncertu održanom povodom šezdeset godina Radio televizije Srbije, uručen mu je Zlatni mikrofon Radio Beograd. Tozovac je održao i solistički koncert u Sava centru 28. oktobra 2012.  kada su svi pravi poštovaoci narodne muzike uživali u njegovom izvođenju. Crvena zvezda izražava najdublje saučešće njegovoj porodici - navodi se na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading