MAMA ODVELA ĆERKU (14) KOD SRPSKOG PSIHOLOGA ZBOG GLEDANJA SADRŽAJA ZA ODRASLE: Dobila PRAVILA koja mora da poštuje, savetnica priča tačke "UGOVORA"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi roditelji ne bi znali šta da urade da su na mestu ove majke, ali bi većina bila u saglasnosti da ni rešenje stručnog lica nije "na mestu".

MAMA ODVELA ĆERKU (14) KOD SRPSKOG PSIHOLOGA ZBOG GLEDANJA SADRŽAJA ZA ODRASLE: Dobila PRAVILA koja mora da poštuje, savetnica priča tačke "UGOVORA"

Foto: Printscreen/www.youtube.com/@K1Televizija

Mislimo da ne možemo da pratimo svaki trag šta dete radi na društvenim mrežema, ali da li je stvarno tako? Roditelji se trude da u najvećoj meri zaštite dete. U emisiji na K1 televiziji gosti su govorili o akciji tokom koje je uhapšeno još sedmoro ljudi osumnjičenih za pedofiliju, a najmlađi među njima ima 19 godina. Prilikom pregleda računara pronađena je velika količina fotografija i video klipova nastalih iskorišćavanjem maloletnih lica u po*nografske svrhe i sadržaja se*sualne eksploatacije dece od 3 do 14 godina.

Na temu uticaja intimnih sadržaja na decu, kao i kontrole na mrežama govorila je Biljana Grbović savetnica za roditeljstvo Udruženja "Matica" iz Novog Sada.

- Roditelji su deo društva i zbunjeni su kako da budu roditelji. Ispričaću jedan primer kog sam se setila, mame koja ima ćerku tinejdžerku za koju je znala da posećuje sajtove za odrasle, mlada devojka možda 14, 15 godina, mislim da je osmi razred. Mama je vodila nju kod stručnog lica na seanse, posle pet, šest seansi mama je pozvana na zajednički razgovor gde je ponuđeno majci da na otkucan tekst koji ima sedam, osam klauzula kao neka vrsta ugovora, između ćerke i nje, treba da potpišu, a koji se odnosi na međusobni odnos i pravila komunikacije. Jedna od stavki je bila da majka mora da kuca kad ulazi u ćerkinu sobu i da čeka dok ne kaže "izvolite", to je poruka koja se šalje roditeljima i značajno ih zbunjuje - kaže Biljana i objašnjava da je prvo ta devojčica bila sama na tretmanu, a onda je šesti put pozvana majka.

Foto: Printscreen/www.youtube.com/@K1Televizija

Biljana Grbović govori o slučaju devojčice koja je gledala sadržaj za odrasle

Ono što se zahtevalo od majke jeste da kuca, da bi ćerka imala vremena da ugasi pomenuti sadržaj dok ona ne uđe. Biljana Grbović kaže da ne zna o kom stručnjaku je reč, ali zasigurno je u pitanju psiholog ili psihoterapeut.

- Nije dobila majka pomoć, to su zbunjujuće informacije koje roditelji imaju. Roditelji danas mahom nemaju pravo da znaju šifru dečijeg telefona što je apsolutno neistina. Oni imaju obavezu da imaju šifru, to nije zadiranje u prava, tu je svo zlo ovog sveta, dete je maloletno nema dovoljno znanja i iskustva i ne može da ima pristup zlu bez nadzora. Danas se više nego ikada ugrožavaju prava deteta baš pod velom zaštite prava deteta - objašnjava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading