SVI KORISTE OVU NAMIRNICU ZA BRISANJE PODOVA, A ONA IH UNIŠTAVA: Stručnjak UPOZORIO, zato nam sve kraće traje!

Autor: M.O.

Lifestyle

13.03.2024

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je da pređete na dosta blaže varijante čišćenja.

SVI KORISTE OVU NAMIRNICU ZA BRISANJE PODOVA, A ONA IH UNIŠTAVA: Stručnjak UPOZORIO, zato nam sve kraće traje!

Foto: shutterstock

Dok se pripremamo za prolećno čišćenje doma, važno je biti svestan sredstava koja mogu oštetiti površine koje želimo da očistimo. Prema stručnjacima, postoje određeni proizvodi koje treba izbegavati.

Na primer, sirće, iako korisno za mnoge kućne probleme, a sada slobodno možemo reći i popularno, može oštetiti završnu obradu poda, posebno drvene ili nelakirane podove poput vinila ili linoleuma. Limunov sok takođe nije preporučljiv zbog svoje kiselosti koja može naštetiti podovima.

Republika

Foto: Shutterstock

Svi ovo koriste kao alternativu, a loše je za podove

Obratite pažnju na to šta koristite

Kao alternativa agresivnim sredstvima za čišćenje, stručnjaci preporučuju upotrebu pH-neutralnog sapuna i krpe od mikrovlakana. Mešavina blagog sapuna i vode može se koristiti za čišćenje tvrdih poliuretanskih podova, porcelanskih pločica i kamenih podova, obezbeđujući bezbedno i efikasno čišćenje bez oštećenja. Takođe, redovno metenje ili usisavanje može ukloniti prljavštinu bez potrebe za agresivnim sredstvima za čišćenje.

 Izbeljivač, iako dezinfekciono sredstvo, može izazvati nepopravljivu štetu na podovima, skidajući boju i slabeći materijal. Ulje takođe može ostaviti tragove i ostatke na podovima, uzrokujući oštećenja i privlačeći prljavštinu.

Kada je reč o čišćenju podova, važno je izbegavati agresivna sredstva koja mogu oštetiti površine. Umesto toga, treba koristiti blage sapune i vodu, uz redovno metenje ili usisavanje kako bi se održali podovi čistim i očuvanim. Ova praksa ne samo da će očuvati kvalitet površina, već će i doprineti očuvanju životne sredine smanjenjem upotrebe hemijskih sredstava za čišćenje.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading