PRIČALA JAVNO O MENSTRUACIJI I POSTALA MIS SVETA: Kristina je POBEDILA prelepu Jasminu, da li je ovo PRAVEDNO? (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kristina je pobedila 111 devojaka i proglašena je najlepšom na svetu.

PRIČALA JAVNO O MENSTRUACIJI I POSTALA MIS SVETA: Kristina je POBEDILA prelepu Jasminu, da li je ovo PRAVEDNO? (FOTO)

Foto: Credit: Punit PARANJPE / AFP / Profimedia

Mis sveta naširoko se smatra najstarijim međunarodnim izborom lepote, koji je prvi put osnovan u Ujedinjenom Kraljevstvu 1951. godine kao "takmičenje u bikiniju". Možda su dve najpoznatije dobitnice glumice Ajšvarija Raj Bačan (Mis sveta 1994.) i Prijanka Čopa (Mis sveta 2000.), obe su indijskog porekla, piše "So today".

Na nedavno održanom izboru za Mis sveta 2024. godine u Mumbaju, Čehinja Kristina Piškova zauzela je prvo mesto, osvojivši krunu najlepše među 111 takmičarki iz celog sveta. Ovo nije prvi put da je predstavnica Češke osvojila ovu prestižnu titulu, budući da je Tatana Kačarova prvi put trijumfovala 2006. godine.


Kristina Piškova (23), pored uspešne manekenske karijere, se posvećuje studijama prava i biznis administracije. Impresivno, ali ona tečno govori engleski, poljski, slovački i nemački jezik. Međutim, ono što zaista izdvaja Kristinu jeste njen aktivizam u promovisanju održivog razvoja kroz obrazovanje.

Njen angažman u ovom polju svedoči i o njenom dubokom verovanju da je edukacija ključna za podizanje svesti o očuvanju životne sredine i održivom razvoju. Kroz svoj rad, ona inspiriše mlade ljude širom sveta da se aktivno uključe u očuvanje planete i unapređenje kvaliteta života. Posvetila se obrazovanju zbog čega je otvorila fondaciju u Češkoj i pokrenula obrazovne programe kako za decu, tako i za odrasle, kao i za osobe sa mentalnim problemima.

Priča o menstruaciji


Da podsetimo, ona je privukla pažnju kada je zamoljena da rasvetli probleme koji se posebno tiču ​​zdravstvene zaštite žena, te je ova studentkinja prava i model govorila je o uklanjanju stigme i srama oko menstruacije, rekavši da je "biti žena dar". Takođe, takva bi trebala biti menstruacija. Ne dopustite da to postane tabu tema, poručila je ona.

Foto: Credit: ANWAR AMRO / AFP / Profimedia

Jasmina Zejtaun je prva pratilja

Prva pratilja ja prelepa Jasmina Zejtaun iz Libana, koja je takođe neosporno lepa, te se mnogi pitaju da li je prvo mesto zasluženo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading