SRBI TANJIRE DRŽE NA POGREŠNOM MESTU: Evo gde treba da stoje, postoji DOBRO OBJAŠNJENJE

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci tvrde da je jedan način pravi.

SRBI TANJIRE DRŽE NA POGREŠNOM MESTU: Evo gde treba da stoje, postoji DOBRO OBJAŠNJENJE

Foto: Shutterstock

U Srbiji je tradicija da se lonci i veliki sudovi drže u donjim ormarićima, dok se tanjiri smeštaju u gornje. Međutim, stručnjaci za dizajn preporučuju drugačiji pristup. Dizajner Krista Gibons ističe da je ergonomski bolje rešenje držati tanjire u fiokama, na nivou struka umesto na visini. Ovo rešenje ne samo da je praktičnije za odrasle, već olakšava i deci da postavljaju sto ili uzimaju određene sudove.

Alison Pikart takođe ističe prednosti fioke za tanjire u svakoj kuhinji, naglašavajući da duboke fioke olakšavaju pristup posuđu i smanjuju potrebu za neprestanim hodanjem po kuhinji sa gomilom tanjira. Takođe, preporučuje se da fioke za posuđe budu što bliže sudoperi ili mašini za pranje posuđa radi dodatne praktičnosti.

Foto: pixabay.com

Gde treba da stoje tanjiri u kuhinji


Praktično i za decu i za odrasle

Korišćenje fioke za tanjire donosi brojne prednosti kako odraslima, tako i deci. Ergonomski gledano, ovo rešenje olakšava pristup posuđu, čineći ga dostupnijim svakoj osobi.

Koristeći fioke za posuđe umesto klasičnih ormarića, efikasnije se koristi prostor u kuhinji. Duboke fioke pružaju mogućnost organizovanja tanjira na način koji olakšava pristup i preglednost. Ovo rešenje takođe omogućava da se tanjiri čuvaju blizu mesta gde se obavljaju pripreme hrane, piše "Krstarica".

Ipak, svako treba da organizuje svoj dom onako kako mu odgovara, a ovo su samo neke od preporuka za lakše korišćenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading