NIKADA VIŠE NEĆETE KORISTITI PRAŠAK ZA VEŠ: Stručnjak za pranje UPOZORAVA, samo je jedan ISPRAVAN način!

Autor: M.O.

Lifestyle

30.01.2024

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On preporučuje nešto bolje!

NIKADA VIŠE NEĆETE KORISTITI PRAŠAK ZA VEŠ: Stručnjak za pranje UPOZORAVA, samo je jedan ISPRAVAN način!

Foto: Shutterstock

Jedan od najjednostavnijih kućnih poslova, pranje veša, čini se da je. U korpu za veš odvojite odeću, ubacite je u mašinu za veš i uključite odgovarajući ciklus pranja (ili je operite ručno) i dodajte željenu dozu deterdženta. Sve je to standardna praksa – osim ako niste stručnjak za pranje veša kao što je Patrik Ričardson.

Ričardson ima mnogo jedinstveniju (i efikasniju!) filozofiju za brigu o svojoj odeći: pere mnogo ređe od većine ljudi, i što je najvažnije, nikada ne koristi standardni deterdžent za veš.

Republika

Foto: Shuttersock

Zaboravite na prašak za veš i ubacite sapun koji nežno uklanja sve

Koristi blagi sapun za pranje odeće.

Zašto je sapun za veš bolji od deterdženta za veš Ričardson kaže da su ta dva proizvoda proizvedena na različite načine, što rezultira različitim rezultatima.

- Deterdžent je sintetički, u suštini samo gomila proizvoda za čišćenje pomešanih zajedno, sa naftom ili drugim uljnim aditivima - kaže on.

 Proces pravljenja sapuna je jednostavniji i prirodniji. Uzimate ulje, dodajete kiselinu i dobijate nežno sredstvo za čišćenje.

Pošto sapun ima manje sastojaka i manje je mastan, on se bolje ispire sa vaše odeće od deterdženta, a to je još jedan razlog zašto ga Ričardson preferira.

-Sapun se potpuno ispere, pa čak i ako preterate, nećete imati ostataka sapuna na odeći - kaže on. S druge strane, deterdženti se prave sa više ulja da bi zadržali miris, pa je vaša odeća prekrivena masnim premazom. Govoreći o masnom premazu, Ričardson kaže da je deterdžent najverovatnije krivac za prljavu vodu za pranje koja ostaje. Odvratno, zar ne? Umesto toga, kaže, zamenite deterdžent sa sapunom, što će pomoći da vaša odeća postane i ostane čistija.

- Ulje u deterdžentu zadržava prljavštinu u vašoj mašini za pranje veša, pa čak i ako vaša odeća miriše na čisto, neće biti zaista čista osim ako ne koristite sapun - dodao je.

- Volim da kažem ljudima da je korišćenje sapuna kao kupovina visokokvalitetnog šampona za kosu: skuplji je, ali traje duže i zdraviji je za vašu kosu - kaže Ričardson. a prenosi Jutarnji.

Da li ste spremni na taj korak da zaštitite svoju garderobu nežnijom alternativom? Najbolje je, kaže Ričardson, samo početi. Ne morate ništa posebno da radite na mašini za pranje veša, vremenom će sapun oprati sav otpad.

- Promena ne mora da bude drastična, poput odlaska na dijetu i izbacivanja svih kolačića iz kuće, kaže on. Samo promenite deterdžent u sapun i posle nekoliko pranja vaša odeća će biti mnogo čistija - rekao je za kraj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading