USVOJILI SU DEVOJČICU IZ UGANDE JER SU MISLILI DA JE ZLOSTAVLJANA: Čim je naučila jezik, saznali su ISTINU i hitno je vratili!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmah im je rekla šta se dogodilo.

USVOJILI SU DEVOJČICU IZ UGANDE JER SU MISLILI DA JE ZLOSTAVLJANA: Čim je naučila jezik, saznali su ISTINU i hitno je vratili!

Foto: Youtube

Usvajanje dece iz zemalja trećeg sveta postalo je popularno među bogatim porodicama sa Zapada. Ova praksa je dobila medijsku pažnju kada su poznate ličnosti poput Anđeline Džoli i Madone usvojile decu iz siromašnih zemalja. Međutim, iza ove priče krije se tamna strana - zloupotreba teških životnih priča dece u svrhu finansijske dobiti.

Obmana i otkriće istine

Jedan primer ove zloupotrebe je slučaj Džesike i Adama Dejvisa iz SAD, koji su odlučili da usvoje 6-godišnju devojčicu iz Ugande po imenu Namata. Prema informacijama koje su dobili od agencije za usvajanje, Namata je ostala bez roditelja i živela u teškim uslovima. Međutim, kada su je posetili u Ugandi, shvatili su da je istina potpuno drugačija. Devojčica nije živela u siromaštvu već je bila srećna sa svojom biološkom majkom. Kada je devojčica naučila engleski sve im je i sama ispričala. Devojčica im je rekla sve što je u suprotnosti od onoga što su čuli od agencije.

Foto: YouTube/CNN

Žena koja je usvojila devojčicu iz Ugande


Namata je bila žrtva prevare, kao i još sedmoro dece iz njenog sela, koji su oteti i poslati u sirotište kako bi prevaranti profitirali. Porodica Dejvis je shvatila da su prevareni i odmah kontaktirala nadležne institucije. Nakon povratka u Ugandu, Namata je ponovo živela sa svojom majkom, uz dogovor da će je porodica Dejvis školovati i ostati u kontaktu sa njom.

Iako je ova priča počela kao obmana, završila se srećno za Namatu, koja je ponovo živela sa svojom porodicom. Porodica Dejvis je pružila podršku ovoj devojčici i ostala u kontaktu sa njom. Ovaj slučaj je samo jedan od mnogih koji ukazuju na problem zloupotrebe usvajanja dece iz siromašnih zemalja i važnost pažljivog pristupa ovakvim situacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading