AKO OVAKO PARKIRATE AUTO UJUTRU NEĆE BITI ZALEĐEN: Stručnjaci savetuju - iskoristite ovaj TRIK i bez brige idite na posao

Autor: N.J.

Lifestyle

09.01.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve dok je napolju hladno i pada sneg, primenjujte ovo.

AKO OVAKO PARKIRATE AUTO UJUTRU NEĆE BITI ZALEĐEN: Stručnjaci savetuju - iskoristite ovaj TRIK i bez brige idite na posao

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Danas, tokom 9. januara Srbija je zavejana, napolju su gužve i mnogima je mrsko čak i do automobila da odu. Da biste izbegli mukotrpno čišćenje snega sa automobila, postoji jedan trik koji će vam znatno olakšati posao. 

Sa snegom i susnežicom dolazi i više održavanja motora, jer je održavanje čistog vetrobranskog stakla najvažnije za bezbednu vožnju. Ako redovno kasnite po izlasku iz kuće u hladnim zimskim jutrima jer je potrebno toliko vremena da vam se vetrobran odledi, ovaj trik je za vas.

Dobra vest je da postoji jedna jednostavna stvar koju možete da uradite da sprečite da se vaše vetrobransko staklo ponovo zaledi u hladnim zimskim jutrima, a to je neverovatno laka navika.

Stručnjaci iz Vesseks flote objašnjavaju da je najbolja stvar koju možete da uradite da izbegnete odmrzavanje vetrobrana da preko noći koristite izolovani i vodootporni poklopac, odnosno kišobran, koji će rešiti problem u korenu.

- Kada dođe hladno vreme, mnogi vozači imaju koristi od postavljanja izolovanog vodootpornog pokrivača preko vetrobranskog stakla kako bi sprečili nakupljanje leda na vetrobranskom staklu preko noći - objašnjavaju oni.

- Mnogo je praktičnije i brže tokom hladnog jutra ukloniti poklopac nego očistiti vetrobran, a takođe smanjuje rizik od slučajnog oštećenja izazvanog alatima koji se koriste za to.

Inače, ovo košta malo manje od 4.000, ali postoji više opcija kod onlajn prodavaca ako ste voljni da potrošite novac za drugu verziju zaštite.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Kako jednostavno odlediti automobil

Još jedan način

Ako ne možete da priuštite izolovani štitnik za vetrobransko staklo, postoji još jedna opcija koju preporučuju stručnjaci i koja je potpuno besplatna: parkirajte automobil tako da bude okrenut ka izlazećem Suncu.

- Ovo može pomoći bržem odleđivanju vašeg automobila i delovaće kao prirodni odleđivač u hladnim jutrima - objašnjava Veseks Flit.

Prema auto prodavnici, jedan od najboljih načina da sprečite stvaranje kondenzacije u vašem automobilu je da jednostavno održavate "unutrašnjost prozora, posebno vetrobrana, što je moguće čistijim". Ovo će "smanjiti verovatnoću stvaranja kondenzacije i osigurati da sve što se formira bude efikasno osušeno odmagljivanjem".

Konačno, možete kupiti torbu za odvlaživač vazduha za automobile, malu torbu sa silikonskim perlama koju možete postaviti na kontrolnu tablu da apsorbuje vlagu iz automobila, sprečavajući stvaranje kondenzacije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading