OČISTITE BUĐ U KUPATILU ZA NEKOLIKO MINUTA: Bez mnoge muke i IZBELJIVAČA - uz ovaj trik NIKADA se više neće vratiti!

Autor: N.J.

Lifestyle

23.12.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet profesionalne čistačice.

OČISTITE BUĐ U KUPATILU ZA NEKOLIKO MINUTA: Bez mnoge muke i IZBELJIVAČA - uz ovaj trik NIKADA se više neće vratiti!

Foto: shutterstock

Profesionalna čistačica Lisa, koja se već deset godina bavi čišćenjem i vlasnica je kompanije za održavanje stambenih objekata, istakla je jednu od najvećih grešaka koje ljudi prave kada je u pitanju čišćenje kupatila. Naime, ona je naglasila da je korišćenje izbeljivača za uklanjanje buđi jedna od tih grešaka, te otkrila da postoji mnogo efikasnije rešenje za ovaj problem.

Lisa je istakla da se izbeljivač ne treba koristiti za čišćenje tuševa, jer tuševi imaju otvore u koje izbeljivač zapravo "gura" buđ. Ona je upozorila da izbeljivač može da deluje samo  kao privremeno rešenje, ali zapravo gura buđ dublje u površinu tuša, čineći da se ona vrati još gora nego pre tretmana.

Foto: pixabay.com

Lisa je istakla da se izbeljivač ne treba koristiti za čišćenje tuševa


Alternativno rešenje za uklanjanje buđi

Umesto izbeljivača, Lisa preporučuje korišćenje drugih sredstava za čišćenje koje će efikasnije rešiti problem buđi. Ovo uključuje specijalna sredstva namenjena za uklanjanje buđi i koja će delovati efikasnije od izbeljivača.

Čišćenje buđi na tušu može da bude izazovno, ali postoji jednostavno rešenje koje može da bude efikasnije od hemijskih sredstava. Lisa preporučuje korišćenje vodonik-peroksida za ovaj problem.


Vodonik-peroksid se koristi tako što se malo tečnosti natopi na područje koje je zahvaćeno i ostavi da odstoji najmanje deset minuta. U slučaju vertikalnih površina, može se koristiti boca s raspršivačem kako bi se sprečilo sušenje vodonik-peroksida tokom deset minuta tretmana.
@cleanhappyco How to kill mold in your shower! I’ve previously recommended vinegar but hydrogen peroxide is safer on your grout! #killingmold #showercleaningtips #removingmoldfromshower #mold #hydrogenperoxide ♬ original sound - CleanHappyCo


Još jedan bitan savet je da se kuglice vate namoče vodonik-peroksidom i ostave na površini gde je buđ. Ovo može pomoći da se trajno rešite problema buđi u tušu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading