NE BACAJTE NOVAC NA SKUPE TRETMANE: Probajte ovaj stari JAPANSKI trik za čistu i porcelansku kožu!

Autor: M.O.

Lifestyle

01.11.2023

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne košta skoro pa ništa, a vredi mnogo za našu kožu!

NE BACAJTE NOVAC NA SKUPE TRETMANE: Probajte ovaj stari JAPANSKI trik za čistu i porcelansku kožu!

Foto: Shutterstock

Rešenje za postizanje lepe i zdrave kože možda se nalazi u vašoj kuhinji, prema staroj japanskoj tajni očuvanja mladolikog izgleda.

Rižina voda, koja se u Japanu koristi vekovima, otkrivena je kao izuzetno koristan sastojak za kožu. To potvrđuje i poznata dermatologinja, dr. Mamima Turegano, koja ističe da rižina voda može posvetliti kožu i imati anti-age svojstva. Ova tajna je danas postala deo mnogih kozmetičkih proizvoda.

Republika

Foto: pixabay.com

Rižinu vodu možete praviti i sa žutim pirinčem

 

Nakon što skuvate rižu, nema potrebe da bacate preostalu vodu. Dr. Turegano je na TikToku, gde je prati 1,1 milion ljudi, podelila korisne savete o korišćenju rižine vode za negu kože. Ovaj čarobni eliksir lepote možete lako pripremiti u sopstvenoj kuhinji. Samo stavite rižu u lonac, dodajte dvostruko više vode nego što biste inače koristili za kuvanje, i kada provri, procedite tečnost u čistu staklenku. Nakon fermentacije od 12 do 24 sata na sobnoj temperaturi, rižina voda je spremna za upotrebu.

Možete je naneti direktno na lice koristeći vatu i ostaviti da deluje pola sata pre nego je isperete mlakom vodom. Alternativno, dodajte malo rižine vode u svoju hidratantnu kremu ili noćnu kremu kako biste pojačali njene beneficije.

Ovaj prirodni tretman za lepu kožu deo je japanske tradicije koja se prenosi s generacije na generaciju. Isprobajte ovu jednostavnu, a efikasnu metodu i uživajte u svežem i sjajnom izgledu vaše kože.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading