"PONEKAD SE ZAKAČIO POLNIM ORGANOM ZA NOGU ILI RUKU": Muškarac optužen za zlostavljanje DELFINA, a branio se OVAKO - najbizarniji skandal ikada

Autor:

Lifestyle

21.09.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal zbog optužbi za zlostavljanje delfina ponovo je u centru pažnje.

"PONEKAD SE ZAKAČIO POLNIM ORGANOM ZA NOGU ILI RUKU": Muškarac optužen za zlostavljanje DELFINA, a branio se OVAKO -  najbizarniji skandal ikada

Foto: shutterstock

Alan Kuper uhapšen je  zbog optužbi za zlostavljanje delfina, a skandal iz devedesetih ponovo je u centru pažnje.

Da podsetimo, Alen je bio poznat kao strastveni aktivista za prava životinja koji je svu svoju energiju posvetio osolobađanju zarobljenih delfina. Stavljao je letke o veganstvu i okrutnosti prema životinjama, organizovao šetnje kako bi privukao pažnju. 

Onda se saznalo da Alan ima "neobičnu vezu" sa delfinom zvanim Fredi koji je tek stigao u  malu ribarsku luku na obali Northumberlanda, 1987. godine. Zatim je 1990. čamac pun ljudi, uključujući vlasnika delfinarija Flamingo Land, Piter Blum, tvrdio da je svedočio kako Alan samozadovoljava delfina te je podnesena prijava policiji. Aktivista za prava životinja je uhapšen, a glasine o tome da je zlostavljao delfina brzo su privukle pažnju cele zemlje, a ljudi su bili ogorčeni zbog navodne situacije.

Foto: pixabay.com

Poljubac delfina

Na suđenju proglašen je nevinim.

Istina o skandalu

Godinama kasnije, priča o se*s skandalu bila je tema podkasta serije Wondery, pod nazivom Hooked On Freddie. Voditeljka podkasta i novinarka Beki Miligan, koja je zapravo plivala s Fredijem davne 1990. godine u sklopu istraživanja, vratila je temu u centar pažnje, fokusirajući se na pomenuti incident.

- Fredi se ponašao normalno, ponekad me zakačio svojim penisom za nogu ili ruku, sve je to bilo savršeno normalno, meni barem - pisalo je na Kuperovoj veb stranici.

Voditeljka podkasta tvrdi da je prava šteta što je Alan bio optužen, piše "Miror".

- Alan je imao reputaciju u severnom pokretu za prava životinja i biti optužen za to je bila najveća šteta. Teško je izraziti šta mu je to učinilo, biti optužen za zloupotrebu upravo onoga što pokušavate da zaštite - rekla je ona za Gardian.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading