PRIRODNI PILING OD NEKOLIKO SASTOJAKA ZA CELO TELO: Vraća koži sjaj i mekoću, a mnogo je povoljniji od kupovnih

Autor: N.J.

Lifestyle

30.04.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj kućni piling uštedeće vam novac, a potrebno je svega par sastojaka koje već imate.

PRIRODNI PILING OD NEKOLIKO SASTOJAKA ZA CELO TELO: Vraća koži sjaj i mekoću, a mnogo je povoljniji od kupovnih

Foto: Unsplash/ Dear Scrub

Piling u teglici

Stari Egipćani su prvi ljudi koji su koristili piling i to pre hiljade godina. Oni su koristili pilinge za telo od mirisnih ulja i tako su se suprotstavljali velikim vrućinama.

Priprema kućnog pilinga nije možda ono što ste danas planirale da uradite, ali kada budete videle kakav je krajnji rezultat i od kojih sastojaka se pravi, popeće se na današnju listu prioriteta. Pilinzi za telo mogu biti izuzetno skupi, a sada za manje novca dobićete veću količinu, a neke sastojke i imate kod kuće te to znači da ne morate uložiti punu cifru. 

Za pripremu biće vam potrebna neka stara posuda u kojoj ste kupile piling ili nešto što već imate kod kuće. Očistite je, odnosno isperite vodom. Od kućnih sastojaka potreban vam je talog od turske kafe, šećer, kokosovo ulje, malo meda i kupka. 

Foto: pexels.com

Nega kože - stavljanje maske na podočnjake

Priprema:

Sipajte oko 10 velikih kašika šećera u staru bocu od pilinga i dodajte pet velikih kašika taloga od kafe. To prelijete sa manjom količinom kupke. Dodajte med i oko tri velike kašike kokosovog ulja. Sve sjedinite najbolje što možete. Za kraj, da bi se sve lepše spojilo dodajte dve do tri kašike vode. Dobićete piling predivne teksture i mirisa! 

Foto: TikTok/ natalia.be.be

Napravljen piling od kafe

Prednosti pilinga za kožu:

Da biste uradili piling tela, koža mora biti vlažna. Kada se nakupe stare ćelije kože, rezultat je umorna i suva koža kojoj je potrebno osveženje. Ovaj korak ne bi trebalo da zaobiđete u svojoj rutini i nezi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading