AKO VAM JE KOSA MASNA ODMAH NAKON PRANJA: Primenite sledeće pravilo tokom šamponiranja da bude čista bar nekoliko dana

Autor: N.J.

Lifestyle

27.03.2023

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strašno je boriti se sa masnom kosom svaki dan.

AKO VAM JE KOSA MASNA ODMAH NAKON PRANJA: Primenite sledeće pravilo tokom šamponiranja da bude čista bar nekoliko dana

Foto: shutterstock

Najčešće greške

Ako vam se teme zamasti sledeći ili isti dan odmah nakon pranja kose, ovo je upravo mesto na kom bi trebalo da budete kako bi saznali šta da uradite. Neke loše navike učiniće vašu kosu masnijom. Pored dole navedenog možete upotrebiti i sodu bikarbonu kako bi kosa bila duže čista.

Soda bikarbona pomoći će vam da ojačate dlaku i nju možete koristiti umesto šampona za suvo pranje. Možete je i pomešati sa vodom, utrljati i isprati i to nakon šamponiranja.

Dakle, evo nekoliko saveta za negu kose koji vam zapravo mogu pomoći da smanjite broj pranja. 

Koristite piling za kosu jednom nedeljno

Učinite piling temena delom svoje nedeljne rutine nege kose. Tako ćete očistite teme od prljavštine i viška masnoće. Za to možete koristiti prirodne sastojke poput soka od limuna i meda. To pomaže da vaša kosa ostane sveža i bez masnoće mnogo duže.

Foto: Shutterstock

Pranje kose u salonu kod frizera

Ograničite upotrebu proizvoda

Što više proizvoda za kosu koristite, to vam se kosa više masti. Svaki proizvod za kosu sadrži određenu količinu hranjivih ulja ili hidratantnih sredstava koja se talože u vašem temenu i čine ga masnim. S druge strane, neki proizvodi za kosu takođe isušuju teme, zbog čega ono proizvodi više masnoće kako bi nadoknadilo izgubljenu vlažnost. 

Koristite čistu četku za kosu

Ulje i prljavština nakupljeni na vašoj četki za kosu mogu se preneti na teme i učiniti ga masnijim nego što bi inače bilo. Ako ne znate kako da očistite četku, pogledajte kako to da učinite OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading