MONSTRUMU SUD DAO STARATELJSTVO IAKO JE ZAVISNIK: Centar za socijalni rad devojčicu smestio u Zvečansku, a onda mu je vraćena - novi jezivi detalji!

Autor:

Hronika

27.03.2023

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica je bila zbrinuta u Prihvatilištu za decu u Zvečanskoj na početku svog života, jer je još tada ustanovljeno da su joj oba roditelja narkomani.

MONSTRUMU SUD DAO STARATELJSTVO IAKO JE ZAVISNIK: Centar za socijalni rad devojčicu smestio u Zvečansku, a onda mu je vraćena - novi jezivi detalji!

Foto: Dragan Kadić

Zvezdara nasilje nad detetom

Devojčica stara osam godina koja je pronađena zatočena u stanu u Ulici Ružice Sokić na Zvezdari, a koju je u kadi držao otac, od rođenja je bila pod nadzorom Centra za socijalni rad, a neko vreme je provela u Prihvatilištu za decu u Zvečanskoj, saznaje portal Republika.rs.

Prema informacijama do kojih smo došli, ova odluka je pre osam godina doneta jer je ustanovljeno da su oba roditelja narkomani. Ipak, starateljstvo je vraćeno ocu.

- Gradski centar za  socijalni rad u Beogradu, u početku Odeljenje Palilula, a onda i Odeljenje Zvezdara, postupali su u slučaju maloletne (P. L) od njenog rođenja, kada je porodilište, gde je rođena, alarmiralo da sumnjaju da roditelji nisu podobni da se staraju o detetu - saopšteno je za portal Republika.rs u službi Centra za socijalni rad.

Kako je objašnjeno, GCSR Odeljenje Palilula je u skladu sa svojim nadležnostima dete smestilo u ustanovu socijalne zaštite, posle čega je pokrenulo postupak lišenja roditeljskog prava za oba roditelja.

- Nadležni sud je doneo odluku da dete dodeli na staranje ocu - kažu u Centru za socijalni rad i dodaju: 

- Nakon toga, odeljenje Zvezdara je 2020. godine od strane policije obavešteno da ima saznanja da se u stanu čuje plač deteta. Otac se, postupajući po prijavi policije, nešto kasnije odazvao na razgovor sa radnicima Centra za socijalni rad, koji su procenili da dete nema nikakve tragove zanemarivanja.

Nakon toga, više nije bilo prijava Centru za socijalni rad u ovom slučaju.

Da podsetimo, za ovaj jezivi slučaj se saznlo kada je žena I. L. u Policijskoj stanici Palilula prijavila nasilje u porodici nad njom, a došla je sa vidnim povredama u predelu nosa i podlivima ispod oba oka.

Tada je priznala i da zna da U. P. koji je bio nasilan drži pod ključem ćerku u stanu na Zvezdari.

Komšije su godinama prijavljivale mučenje deteta, a izvor za portal Republika.rs kaže da su sve znali. 

- Čuli smo zapomaganje deteta i jauke i prijavljivali smo to policiji, ali patrole su dolazile do stana, a do sada nikada unutra nisu uspele da uđu - kažu komšije za portal Republika.rs.

 

 

- Za sti godine sam tri put zvao policiju, jer sam čuo dečje zapomaganje kroz prozor kupatila, ali nikada do sada nisu mogli da provale unutra - kaže još jedan naš sagovornik iz zgrade.

Kako komšinica iz zgrade kaže za portal Republika.rs, u petak je policija provalila u stan i našla dete u jezivom stanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (3)

Loading
Djoler56

27.03.2023 17:00

Našla bagra iz socijalne službe mesto na "državnim jaslama", a za posao ih " zabole" !!! Naj strašnije je što niko nikada nije odgovarao za svoje propuste, i što je takvihl nije mali broj !!!

Dana

27.03.2023 17:39

Katastrofa i policija isocijalna sluzba! Znaci neko treba da umre da bi dobili nalog.JBT

Lusikira

29.03.2023 14:23

Tuzna, propala zemlja Srbija