ČETKE ZA KOSU SU LEGLO BAKTERIJA I SAMO SKIDANJE DLAKA NIJE DOVOLJNO: Pronašli smo jednostavan trik koji će vam spasiti dan (VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

14.03.2023

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Znate li kako se najlakše čiste dlake sa četke?

ČETKE ZA KOSU SU LEGLO BAKTERIJA I SAMO SKIDANJE DLAKA NIJE DOVOLJNO:  Pronašli smo jednostavan trik koji će vam spasiti dan (VIDEO)

Foto: Shutterstock,Instagram/itsnicolejaques

Nikol Žak na Instagramu promoviše brze i jednostavne trikove koji vam svakodnevno mogu koristiti u kuhinji i kući generalno. Ona je stručnjak za čišćenje i ovoga puta pokazuje kako pravilno oprati četke za kosu kako biste uklonili mrtve ćelije kože, masnoću i ostatke, koji mogu uzrokovati bakterije.

U nedavnom videu podelila je korak po korak vodič za dubinsko čišćenje četki za kosu, rekavši da to treba raditi svake dve nedelje.

- Znam, i ja sam bila šokirana - podelila je svoja zapažanja.

Istakla je nekoliko puta koliko je važno da čistite četke jer su dlačice koje vidite zapravo nakupljene mrtve ćelije kože i sebuma (ulje sa vaše kože) u kombinaciji sa proizvodima sa kosu koje koristite. To je bitno jer se stvara tlo za razmnožavanje bakterija koje se mogu sakriti u četki, postajući što zagađenije ako je ne čistite.

Foto: Instgaram/ itsnicolejaques

Žena pokazuje prljavu četku za kosu

Srećom, proces čišćenja je prilično jednostavan. Njen prvi korak je uklanjanje dlaka iz četke makazama ili nekim čačkalicama. Prvi po sredini gurnite makaze kao da sečete jedan deo kose. Takođe, ako postoji mogućnost da se izvadi sredina četke, obavezno to uradite da biste dlake lakše skinuli.

Napunite veliku činiju sa vodom, dodajte u nju sodu bikarbonu ili šampon za kosu i stavite sve četke tu osim drvenih na 20 minuta.

- Koristite čistu četkicu za zube da izribate između redova i oko drške ako želite. Soda bikarbona će delovati kao nežni abraziv za uklanjanje prljavštine, a šampon će pomoći u čišćenju četke - objasnila je.

Voda će nakon 20 minuta biti prepuna ostataka sa četke. Nakon što ste očistili možete i dezinfikovati četku sa 70 odsto alkohola. Potom završite i taj korak, sve isperete toplom vodom i ostavite da se osuši, prenosi "Dejli mejl".

Nikol je primetila ako je četka drvena onda treba brzo isprati šampon i vodu pre nego što poprskate alkoholom da biste dezinfikovali sve.

Ljudi su se masovno zahvaljivali na savetu, a rezultatima su oduševljeni!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading