ČETIRI TEHNIKE ZA BRŽE USPAVLJIVANJE: Jedna momentalno DELUJE, a sigurno se niste nje setili!

Autor: M.O.

Lifestyle

25.02.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobedite nesanicu jednostavnik trikovima.

ČETIRI TEHNIKE ZA BRŽE USPAVLJIVANJE: Jedna momentalno DELUJE, a sigurno se niste nje setili!

Foto: Shutterstock

Kada se suočavate sa nesanicom, može biti teško pronaći pravu metodu za bolji san. Međutim, Vajrcater donosi nekoliko jednostavnih praksi koje možete isprobati, podržanih naučnim istraživanjima ili stručnim savetima.

Evo nekoliko korisnih saveta koji vam mogu pomoći da prevaziđete povremene napade nesanice.


Skenirajte svoje telo

Iako zvuči kao visokotehnološki izraz, skeniranje tela zapravo predstavlja oblik meditacije svesnosti. Ova tehnika uključuje metodično fokusiranje na svaki deo tela, od glave do pete. Studije su pokazale da tehnike meditacije svesnosti poboljšavaju kvalitet sna i mogu biti održiv tretman za odrasle sa hroničnom nesanicom. Ova praksa može da utiša ometajuće misaone obrasce koji izazivaju anksioznost i dovode do nesanice.
Republika

Foto: pexels.com

Vreme je da odmorite i uživate u spavanju


Zagrejte noge

Istraživanje iz 2018. godine pokazalo je da spavanje u čarapama može ubrzati proces usnivanja. Kada je koža topla, senzori temperature u telu šalju signale u područje mozga zaduženo za spavanje i temperaturu, što mozak tumači kao signal da je vreme za odmor.

Masaža glave

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, određene tačke iza ušiju, poznate kao Anmian tačke, igraju ulogu u promovisanju sna. Akupresura na ovim tačkama može biti korisna praksa za poboljšanje sna, a vredno je isprobati je kao neinvazivnu metodu.

Ustanite iz kreveta

Ako se suočavate sa nesanicom, a ništa drugo ne pomaže, možda bi trebalo da ustanete iz kreveta i promenite okruženje. Stručnjaci za spavanje preporučuju napuštanje spavaće sobe nakon 20 minuta neuspelog pokušaja da zaspite, i obavljanje neke tihe aktivnosti dok se ne osetite opušteno i pospano.

Sada kada ste upoznati sa ovim jednostavnim praksama, možete ih isprobati kako biste poboljšali kvalitet svog sna. Ukoliko ipak imate redovne probleme sa nesanicom, najbolje je da se konsultujete sa svojim lekarom kako biste pronašli adekvatno rešenje za vaš problem.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading