ZA DLAKU JE UBILO ONO ŠTO VEĆINA SRBA PIJE SVAKI DAN: "Sve sam prepisala STRESU, srećom sam ostala živa"

Autor: M.O.

Lifestyle

23.01.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije ni slutila da joj je zdravlje narušio napitak koji je svaki dan konzumirala.

ZA DLAKU JE UBILO ONO ŠTO VEĆINA SRBA PIJE SVAKI DAN: "Sve sam prepisala STRESU, srećom sam ostala živa"

Foto: Instagram/printscreen/hydrationceo

Rejčel je poznata influenserka koja je na društvenim mrežama često pruža gomilu saveta o korišćenju poroizvoda za ulepšavanje. 

U jednom od svojih videa je otkrila da je kafa za dlaku ubila!

Rekla je da je tokom studiranja pila u nekom trenutku čak osam malih šoljica kafe dnevno, a stvar da bude gora ona ih je mešala sa tabletama koje u sebi sadrže kofein. 

Posle određenog perioda osetila je da nešto nije u redu, srce joj je jako lupalo, ali je ona sve to prepisala stresu. 

Republika

Foto: Instagram/printscreen/hydrationceo

Rejčel je na dan pila po osam šoljica kafe dnevno

- Espreso sam počela da pijem još u srenjoj školi jer sam mislila da je to bolje nego da mešam običnu kafu sa mlekom. Na fakultetu je stvar postala ozbiljna jer sam tada počela raditi u restoranu gde sam pila najmanje šest do osam šoljica dnevno - rekla je Rejčel. 

Tek kada je osetila nakon određenog vremena, jako lupanje srca, iako je bila sve prepisala stresu, otišla je na pregled kod kardiologa. 

U njenoj 21. godini je saznala boluje od srčane aritmije 

Sada tvrdi, da je to sreća, jer da nije otišla, nastavila bi sve simptome da prepisuje stresu, ni ne sluteći da je kafa sve to izazvala. 

- Morala sam zauvek izbaciti kofein iz svog života - rekla je Rejčel. 

Aritmija može biti veoma opasna jer šteti srcu, mozgu, ostalim oraganima, što kasnije može dovesti do smrtonosnog moždanog udara ili zatajenja srca. 

Studija iz 2020. godine na Univerzitetu Kalifornije u San Francisku pokazala je da svaka dodatna šolja koju svakodnevno konzumirate smanjuje rizik od razvoja nepravilnog srčanog ritma za tri procenta, ali je još uvek nejasno da li redovno ispijanje kafe može izazvati dugotrajno povećanje krvnoh pritisaka, holesterola ili će se desiti neki drugi štetni efekat na srce.

Bitno je napomenuti da je Rejčel konzumirala preko 700 miligrama kofeina dnevno, što je znatno više od FDA-ine preporuke u kojoj stoji da zdrave odrasle osobe ne unose više od 400 mg dnevno. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading