"ZBOG GRIPA MI JE MOZAK KAO KAŠA": Virus koji Srbi najčešće "preleže na nogama" u ovoj evropskoj zemlji izaziva OPASNE SIMPTOME (FOTO)

Autor:

Lifestyle

15.12.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispovesti koje zabrinjavaju!

"ZBOG GRIPA MI JE MOZAK KAO KAŠA": Virus koji Srbi najčešće "preleže na nogama" u ovoj evropskoj zemlji izaziva OPASNE SIMPTOME (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Virus gripa koji se javlja sezonski ove jeseni izaziva veliku zabrinutost u Velikoj Britaniji. Kolikvijalno je već prozvan super-gripom, i to zbog simptoma koje izaziva, a koji su daleko jači od simptoma gripa na kakve smo donekle navikli.

Očekivano, slučajevi gripa u ovoj evropskoj zemlji su, kao i u većini zemalja gde je izolovan virus gripa, u značajnom porastu. Broj sumnjivih slučajeva popeo se na 1.178  u odnosu na 370 potvrđenih pre dve nedelje. Ljudi koji su dobili virusnu infekciju kažu da se osećaju kao da im je ovo najgori grip koji su ikada imali. Ali, za sada nema dokaza koji bi upućivali na to da je grip koji je trenutno prisutan u Velikoj Britaniji gori od prethodnih.

Uprkos tome, društvene mreže preplavljene su ispovestima osoba koje veoma teško podnose ovaj sezonski grip.

- U mom telu je toliko sluzi da ponekad pomislim da će početi da izlazi kroz uši i  oči – napisao je jedan korisnik nekadašnjeg Tvitera.

- Ostao sam kod kuće sa ozbiljnim simptomima gripa, a onda me je ćerka pronašla na podu kupatila bez svesti – napisao je muškarac koji se predstavio kao Majkl.

- Počeo sam da povraćam na svakih 20 minuta i imam panični strah da bilo šta pojedem ili popijem – napisao je treći korisnik mreže „Iks“ iz Britanije.

Još jedan Britanac je naveo kako je zbog visoke temperature i osećaja malaksalosti otišao kod lekara, gde mu je rečeno da ima grip.

- Imao sam grip toliko puta u životu, ali sa ovakvim simptomima nikada – otkrio je, a prenosi San.

Republika

Foto: Shutterstock

U velikoj Britaniji sezonski grip je zbog jakih simptoma već nazvan super-gripom

 

Ket je pratiocima na „Iksu“ slikovito opisala da joj je posle infekcije virusom gripa „mozak kao kaša“. Ovaj termin se najčešće mogao čuti u vreme pandemije korona virusa, kada su se osobe inficirane virusom SARS-CoV-2 žalile da ih, pored kašlja i bolova u celom telu, najčešće muči i velika dekoncentracija, odnosno moždana magla i nemogućnost fokusiranja na bilo šta. Ovaj simptom kod mnogih se zadržao i po ozdravljenju od kovida-19.

Većina stanovnika Velike Britanije koji su oboleli od sezonskog gripa žale se da su simptomi ove jeseni daleko jači nego prethodnih godina i komentarišu da nikada teže nisu podnosili infekciju.

Uobičajene simptome gripa poput izrazito visoke temperature (iznad 38 stepeni, koja se naglo javlja), osećaja umora, suvog kašlja, bola u grlu, glavobolje, poteškoća sa spavanjem gotovo niko i ne pominje kao prolematične. Većina njih ističe snažne bolove, kakve do sada nisu osetili, zbog čega su sezonsku infekciju i prozvali „super-gripom“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading