PET NAJBOLJIH NAMIRNICA KOJE POMAŽU KOD PREHLADE: Prirodno poboljšavaju celokupno stanje organizma, bićete KAO NOVI!

Autor: N.J.

Lifestyle

21.10.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeća hrana pozitivno utiče na organizam i pomaže kod gripa.

PET NAJBOLJIH NAMIRNICA KOJE POMAŽU KOD PREHLADE: Prirodno poboljšavaju celokupno stanje organizma, bićete KAO NOVI!

Foto: Shutterstock

Došlo je vreme prehlada, a simptomi poput začepljenog nosa, kašljanja i temperature nikako nisu prijatni. Pogledajte koje namirnice mogu pomoći.

Stručnjak za hranu i ukuse, Fil Bianči iz The Gift Of Oil navodi pet najboljih namirnica za one koji ne mogu pobeći od sezone prehlade i gripe.

Maslinovo ulje

To je prirodni sastojak i može se koristiti i za poboljšanje imunološkog sistema. Maslinovo ulje pomaže u smanjenju upale u telu, a polifenoli za imunitet aktiviranjem glavne obrambene strukture tela. Zagrevanje ulja nije dobro jer postaje manje efiksno, zato ga čuvajte na hladnom ili na sobnoj temperaturi.

Med

Med je još jedan sjajan prirodni način za rešavanje upale grla i prehlade zbog umirujućeg delovanja. Poseduje antioksidativna, antibakterijska i antimikrobna svojstva koja se bore protiv virusa i bakterija, piše "Miror".

Foto: YouTube/ Divas Can Cook

Med pomaže kod prehlade

Bobice

Bobičasto voće je izuzetno bogato vitaminom C, što ga čini idealnim za običnu prehladu. Vitamin C pomaže telu da stvori antitela, odnosno proteine ​​koji se bore protiv bolesti. Jagode, borovnice i maline izvrsni su izvori vitamina C i lako se dodaju ishrani za dodatno jačanje imuniteta.

Riba

Masna riba puna je omega - 3 masnih kiselina koje mogu pomoći imunološkom sistemu da radi učinkovitije. Omega - 3 ima snažna protivupalna svojstva koja igraju veliku ulogu u smanjenju upale belih krvnih zranaca. Konzumiranje masne ribe uopšteno se preporučuje kao deo zdrave ishrane pa povećajte uobičajeni unos u sezoni prehlade i gripa kako biste održali imuni sistem jakim.

Foto: Shutrterstock

Riba je bogata omega tri masnim kiselinama

Luk

Luk sadrži spojeve sumpora koji podstiču izbacivanje sekreta iz disajnih puteva. Smatra se snažnim prirodnim načinom za rešavanje prehlade, a lako ga je uvrstiti u svakodnevnu ishranu!

- Za obrok protiv prehlade i gripa, probajte salatu od lososa s medom i prelivom od maslinovog ulja, karameliziovanim lukom i uživajte u bobičastom voću za desert - kaže Fil.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading