U Italiji otvoren MUZEJ KAFE!

Autor: travelmagazine.rs

Razonoda

08.09.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako spadate u istinske ljubitelje kafe i planirate skoru posetu Italiji, razmislite o ideji da u svoj itinerer uključite i posetu Torinu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovaj grad je nedavno dobio novi muzej posvećen istoriji i procesu proizvodnje ovog čudesnog napitka. Museo Lavazza posetioce upoznaje i sa istorijom jedne od najpoznatijih kompanija za proizvodnju kafe na svetu.

Nakon ulaska u muzej, svaki gost dobija šoljicu Lavazza espresa, a zatim kreće obilazak pet različitih delova muzeja, koji se bave procesom pravljenja kafe, 120 godina dugom istorijom kompanije i društvenom i ritualnom ulogom kafe u svetu danas. Tu je i obilazak medijske arhive i vreme rezervisano za degustaciju. Izloženi predmeti su veoma zanimljivi i među njima ćete videti prvu mašinu za espreso koja je poslata u svemir, ali i reklamne kampanje za kafu kroz istoriju. Cena ulaznice za odrasle iznosi 10 eura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading