NAJBOLJI SUTLIJAŠ PO ORIGINALNOJ TURSKOJ RECEPTURI: Ukus će vas ODUVATI, kremasto! (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priprema se oko trideset minuta.

NAJBOLJI SUTLIJAŠ PO ORIGINALNOJ TURSKOJ RECEPTURI: Ukus će vas ODUVATI, kremasto! (FOTO)

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/Sanja Mandic Sanjine djakonije

Turski sutlijaš sa vanilom je tradicionalni desert koji se decenijama pravi po istom receptu, a ovaj recept će vam pokazati kako da napravite još aromatičniju i bogatiju verziju ove poslastice. Sastojci su jednostavni, a vreme pripreme je oko 30 minuta.

Sastojci:

- 1 šolja (od 200 ml) pirinča

- 3 šolje vode
- 500 ml mleka
- 6 kašika šećera
- 1 kesa pudinga od vanile
- 1 šaka oraha ili badema za dekoraciju

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/Sanja Mandic Sanjine djakonije

Recept za turski sutlijaš


Priprema:

1. Kuvanje pirinča: Pirinač dobro isperite pod mlazom hladne vode, a zatim ga skuvajte u tri šolje vode dok ne postane mekan.
2. Dodavanje mleka: Nakon što je pirinač skuvan, dodajte mleko i nastavite sa kuvanjem na laganoj vatri.
3. Priprema pudinga od vanile: Pomešajte puding od vanile sa šećerom i razmutite sa malo mleka tako da ne bude grudvica.
4. Sjedinjavanje sastojaka: Polako sipajte mešavinu pudinga i šećera u pirinač, neprestano mešajući na tihoj vatri dok se sve ne zgusne i ne dobije kremastu konzistenciju.
5. Dekoracija: Gotov sutlijaš rasporedite u prethodno nakvašene činijice. Za dodatnu teksturu i bogatiji ukus, svaku porciju ukrasite šakom naseckanih oraha ili badema, prenosi "Espreso".

Ovaj desert je savršen za sve ljubitelje slatkiša, a njegova kremasta tekstura i bogat ukus će sigurno osvojiti vaše čulne apetite. Uživajte u pripremi i poslužite ovu poslasticu svojim najmilijima.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading