PILA SAM SOK OD ĐUMBIRA MESEC DANA SVAKO JUTRO: Rezultati su me RASPAMETILI, evo šta se desilo sa mojim ZDRAVLJEM

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čim je prestala da ga konzumira, primetila je negativne efekte.

PILA SAM SOK OD ĐUMBIRA MESEC DANA SVAKO JUTRO: Rezultati su me RASPAMETILI, evo šta se desilo sa mojim ZDRAVLJEM

Foto: shutterstock

Pre otprilike dva meseca jedna žena je počela da konzumira đumbir, a svoju ispovest je podelila za "Glamour". Prenosimo je u celosti. Đumbir je uzimala s vremena na vreme, kada se osećala bolesno.

- Ali to se sve promenilo pre nekoliko meseci, kada sam zatekla sebe da čitam intervju sa čuvenom energičnom i veselom Anom Kendrik iz 2020. u časopisu Shape. "U frižideru držim napitke od đumbira, limuna i kajenske paprike. Ako putujem i ne mogu da jedem đumbir, biće mi muka. Jednom sam bila u Nemačkoj tri meseca i nisam mogla da nađem gde da nabavim slatki sok. Zato sam kupila sokovnik i gomilu đumbira da ga sam napravim jer sam bila sigurna da je to jedino što me održava u životu". Obično ne padam na poznate ličnosti koje se hvale svojim najnovijim trikom. Na kraju krajeva, bila sam u teškom stanju - umorna, stalno se klackajući na ivici iscrpljenosti, budila sam se sa glavoboljom.

- I tako je počeo moj put do đumbira. Naterao me je da svako jutro idem pravo u frižider i sipam sebi dozu od 25 ml. Ponekad bih polako pijuckala na putu do posla. Bez obzira da li je sve u mojoj glavi ili ne, volim način na koji jedan gutljaj trenutno čisti sinuse. Neću da lažem – može da vam ostavi peckanje u ustima, grlu i nosu, ali... na dobar način? Kao da vam je ceo sistem očišćen od, pa, bilo čega. Obično se budim ošamućena. Tokom prve nedelje počela sam da primećujem da sam puna energije i manje umorna tokom dana. Obično padam sredinom popodneva. Bila sam iznenađena dugotrajnim efektom. Do kraja prvog meseca osećala sam se nekako nepobedivo. Čak sam osetila da mi se raspoloženje popravlja kao rezultat povećanog nivoa energije. Da dodatno potvrdim svoju teoriju o moći đumbira, predstavljam vam ovaj dokaz: Nakon otprilike mesec dana  uzimanja moje dnevne doze, otišla sam u Kanadu na tronedeljni odmor. Moj partner i ja smo išli od mesta do mesta i, nažalost, bez blendera i, štaviše, bez đumbira. Zanimljivo, energija mi je opala i osećaj da su mi sinusi očišćeni polako je počeo da nestaje. 

Foto: shutterstock

Žena je konzumirala đumbir, a onda je primetila neverovatne promene

Dakle, koje su prednosti svakodnevnog uzimanja đumbira?

Razgovarala sam sa Breom Lofton, registrovanim dijetetičarom i nutricionistom u Lumenu, da saznam. Pre svega, pitala sam, šta je tako dobro u đumbiru?

- Đumbir se smatra antioksidansom i može biti antiinflamatorno. Ovo može pomoći u održavanju zdravog imunološkog sistema. Đumbir takođe može pomoći u balansiranju nivoa glukoze u krvi, što može podržati trajnu energiju, smanjiti umor i pomoći u opštem raspoloženju. Spojevi i padovi glukoze u krvi mogu imati negativan uticaj na nivoe energije tokom dana - kaže Lofton. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading