OVU HRANU JE NAJGORE JESTI ZA RUČAK: Doktori UPOZORILI jer može dovesti do teških ZDRAVSTVENIH tegoba!

Autor: M.O.

Lifestyle

25.10.2023

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktori su istakli da može napraviti ozbiljan haos u našem organizmu.

OVU HRANU JE NAJGORE JESTI ZA RUČAK: Doktori UPOZORILI jer može dovesti do teških ZDRAVSTVENIH tegoba!

Foto: pixabay.com

Iako mogi preferiraju jak i obilan ručak, ipak postoji opasnost od raznih prerađevina. Hirurg dr Reza Tirgari upozorava sve na ovo:

Gazirana pića i prerađeno meso za ručak mogu da dovedu do ozbiljnih zdravstvenih problema!

Podelila je video u kom savetuje ljude da izbegavaju sve ove navedene namirnice, a kako ističe čak i pića "bez šećera" sadrže  fosfor i fosfornu kiselinu koja je šteti vašim zubima i kostima.

Zasićene masti

Upozorila je na izbegavanje slatke poslastice uz ručak. Šećer je jedna od najviše inflamatornih namirnica. Ne bi trebalo ni da se koriste palmino ulje, opisujući ga kao "jedno od najnezdravijih zasićenih ulja". Zasićene masti i ulja su nezdravi i vaše telo ne može da ih obradi kako treba.

Republika

Foto: pixabay.com

Pića bez "šećera" mogu ozbiljno naštetiti kostima

 

Pića bez "šećera"

Takva pića izvlače kalcijum iz vaših kostiju i dovode do oštećenja zuba. Kako savetuje, pametnije je da pređemo na ledene čajeve. 

Prerađena hrana

Naido je takođe upozorila da prerađena hrana, za koju se zna da je u velikim količinama nezdrava, može da poveća rizik od degenerativnih bolesti u ranom životu. Ona je dalje napomenula da veštački zaslađivači mogu da podstaknu loše crevne bakterije, što potencijalno dovodi do osećaja depresije i anksioznosti.

Preventiva

Nutricionistički psihijatar dr Uma Naido je istakla da određene namirnice mogu da izazovu kognitivni pad, pa čak i probleme sa pamćenjem i pažnjom. Preporučila je lisnato povrće, voće, povrće i morske plodove za zdravlje mozga, ali je upozorila na dodane i rafinisane šećere jer mogu da dovedu do viška glukoze u mozgu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading