NAJBOLJI RECEPT ZA CARSKU PITU: Izdašna je i meka, a zbog jednog sastojka što duže stoji to je ukusnija

Autor:

Lifestyle

04.10.2023

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo vazdušasto pecivo je savršeno rešenje za brzi obrok, ali i odlično posluženje za slave i rođendane.

NAJBOLJI RECEPT ZA CARSKU PITU: Izdašna je i meka, a zbog jednog sastojka što duže stoji to je ukusnija

Foto: shutterstock

Savremen način života ne ostavlja zaposlenim ženama mnogo vremena za pripremu obroka. Zato su brzi i provereni recepti uvek dobrodošli, posebno kad neki od njih može da bude poslužen i kao doručak, užina ili večera, kao što je to slučaj sa pitama.

Carska pita je, pored proje, jedan od omiljenih recepata na našim prostorima, a njena dodatna prednost je u tome što može da bude poslužena u okviru predjela za slavsku trpezu ili kao deo rođendanskog posluženja.

Iako većina domaćica ima svoj recept za carsku pitu, mi vam donosimo onaj provereni, sa kojim nećete pogrešiti čak ni ako ste početnik u kuhinji. Ova pita se brzo pravi, sastojci su finansijski pristupačni, a možete je nadevati mrvljenim sirom, seckanom šunkom, seckanim kiselim krastavčićima, kockicama kačkavalja... Šta god da od nadeva odaberete, nećete pogrešiti, mada je izuzetno ukusna i bez ikakvih dodataka.

Zahvaljujući jogurtu dugo će ostati sveža i meka.

Foto: serpica.net

Recept za carsku pitu

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 16 kašika brašna
  • kesica praška za pecivo
  • 100 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • soli po ukusu
  • kim ili susam za posipanje

Priprema: 

U dublju činiju razbijte jaja, dodajte im jogurt, brašno, prašak za pecivo i ulje, pa sve dobro izmešajte. Potom dodajte so i neki nadev ukoliko želite - malo sira, iseckanu šunku ili pečenicu, kockice kačkavalja, iseckane kisele krastavčiće... Posolite, još jednom dobro promešajte tako da nema grudvica u testu, pa ga razlijte u silikonski kalup, pospite susamom ili kimom i pecite oko pola sata na 200 stepeni.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading