OTAC 4 se ubio zbog DUGA za struju: MOLILI SOCIJALNO ZA POMOĆ, oni im rekli da NIJE TREBALO DA PRAVE DECU!

Autor: Republika

Hronika

12.07.2018

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Stojanović (44), presudio sebi sa insekticidom etiolom. Prošao pakao i kao raseljeno lice živeo u vrlo teškim uslovima. Uoči tragedije sestri rekao: "Ne mogu više da podnesem bedu".

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Miroslav Stojanović (44), presudio sebi sa insekticidom etiolom. Prošao pakao i kao raseljeno lice živeo u vrlo teškim uslovima. Uoči tragedije sestri rekao: "Ne mogu više da podnesem bedu".

 

Pozvao me je i rekao: sestro slatka, tebi moram da kažem, ispratio sam ženu i decu kod tašte u Niš, ali ja ne mogu više da podnesem ovu bedu, ne mogu da dozvolim da mi deca žive u mraku, ja hoću da se ubijem. Zvala sam ga sto puta, nije se javljao. Odmah sam sela u auto sa komšijom iz Bujanovca i stigla do Jelašnice za sat i po. Međutim, zatekla sam brata mrtvog pored česme.

Ovo je ispričala kroz suze Zlatka Stojanović, sestra Miroslava Stojanovića (44) koji je sebi oduzeo život u utorak kasno posle podne popivši insekticid etiol. Tragedija se dogodila samo nekoliko sati nakon što mu je struja isključena zbog dugovanja od 22.000 dinara.

- Nije hteo da ostavi decu u mraku, pa je rešio da on sam ode u večni mrak - rekla je Zlatka jecajući.

Međutim, dug za struju samo je kap koja je prelila čašu, jer od rata 1999. godine, otkako je na Kosovu izgubio oca i majku, ali i sve imanje, Miroslav Stojanović je sa svojom porodicom prošao pakao i kao raseljeno lice živeo u vrlo teškim uslovima.

- Imamo četiri školarca, a živimo od socijalne pomoći koja je 19.000. Miroslav je povremeno radio na građevini, ali opet nije bilo dovoljno za neki osnovni život. Kuću smo dobili pre dve godine, ali u nju je trebalo toliko ulaganja da je bilo bolje da smo ostali da živimo u kolektivnom centru gde smo boravili pre toga - priča u neverici njegova žena Slavica Spasojević.

Ona kaže da je račun od 22.000 dinara dug za nekoliko meseci, a da su poslednji račun od 5.000 dinara dobili pre nekoliko dana, ali kako nisu mogli da ga plate, stigla im je opomena, a nakon nje i radnici Elektrodistribucije da isključe struju.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading