Kompromitovani saobraćajac konačno dolijao: Prestupnicima javljao kako da izbegnu kazne

Autor: M. SAMOJLOVIĆ

Hronika

05.05.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv saobraćajnog policajca Nikole Stojanovića iz Bačke Palanke, koji je ranije dovođen u vezu sa kriminalcima, pokrenut je disciplinski postupak, i to jer nije kažnjavao prestupnike, već ih je telefonom upozoravao! Stojanović je, umesto da radi svoj posao i piše kazne vozačima koji su nepropisno parkirani, prećutkivao prekršaje, a veruje se da je od njih zauzvrat uzimao novac.

Foto: Srpski telegraf
Nikola Stojanović

Nečasne radnje

U rešenju MUP u koje je Srpski telegraf imao uvid navodi se da su Stojanoviću do okončanja postupka oduzeti značka i pištolj zbog nečasnih radnji kojima je oštetio budžet Srbije i narušio ugled policije.

- Stojanović je pozivao telefonom vozače putničkih vozila koji su zatečeni u saobraćajnom prekršaju - nedozvoljeno zaustavljanje i parkiranje, koji su nakon telefonskog poziva pomerali svoja vozila, čime je svesno i voljno, sa umišljajem, propustio da koristi svoja ovlašćenja za sankcionisanje otkrivenih prekršaja - navodi se u rešenju MUP.

Izvor: Stojanović je čak i kolege nagovarao da prećutkuju prekršaje koje zateknu

- Njegova alavost za novcem je bila tolika da je nagovarao i kolege kojima je inače bio šef u saobraćajnom sektoru policijske stanice Bačka Palanka. Ubeđivao ih je da ne pišu kazne i ne podnose prekršajne prijave za nepropisno parkiranje i slične saobraćajne prekršaje, već da se sa vozačima nagode i uzmu im novac, koji bi kasnije verovatno podelili sa njim - objašnjava sagovornik našeg lista.

Čast i poštenje ovog policajca bili su već pod znakom pitanja kada je u javnost procurila njegova fotografija iz noćnog provoda sa narko-dilerom M. P. Kako je Srpski telegraf još pre godinu dana pisao, Stojanović je krstio sina ovog dilera, a njih dvojica su se družili i sa I. S. iz Bačke Palanke, koji je policiji inače poznat zbog dilovanja droge i nelegalnog posedovanja oružja.

Pritiskao načelnike

Pisalo se i da je Stojanović svojevremeno pritiskao dva načelnika policije u Bačkoj Palanci i pokušao da manipuliše njima. Jednom od njih su bile isečene gume na službenom vozilu kada je odbio saradnju, dok je drugi bio podvrgnut torturi preko članova porodice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading