SKANDAL: Pijani lekar Hitne u Vranju je u pritvoru, a ovo nije prvi incident!

Autor: Republika

Hronika

29.04.2018

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog tri smrtna slučaja u ovoj godini, služba Hitne medicinske pomoći Zdravstvenog centra u Vranju na lošem je glasu.

Republika Foto: ST/N. MANDIĆ

Ilustracija

Novi skandal potresa Vranje nakon što je u noći između 27. i 28. aprila preminula pacijentkinja (68) u naselju Sobina, jer je lekar na intervenciju došao pod dejstvom alkohola. Njemu je određeno policijsko zadržavanje zbog sumnje da je počinio krivično delo neukazivanja lekarske pomoći, a Osnovno javno tužilaštvo naložilo je da se lekaru uzmu krv i urin.

Nažalost, ovo nije jedini propust u rade ove službe. Naime, prvi slučaj koji je "ukaljao bele mantile" u Hitnoj pomoći dogodio se 5. januara u Grdeličkoj klisuri, kada je na Koridoru 10 kod sela Džep oko 20 časova poginuo Goran Mitić (56) iz Trebešinja nakon što je ispao iz saniteta.

Podsetimo, vozač vranjskog saniteta A. S.(39) krenuo je da nepropisno pretiče, a kada je video vozilo iz suprotnog smera, da bi izbegao direktan sudar, vratio se u svoju kolovoznu traku i udario u šleper ispred saniteta. Od siline udarca pacijent Goran Mitić ispao je iz saniteta. Na njega je naleteo kamion i pregazio ga, piše alo.rs.

Drugi skandal zaprepastio je Vranjance 8. marta, kada je grad bio oblepljen neobičnim umrlicama sa slikom Vesne Zdravković Simović (54), na kojima je pisalo da je njena smrt posledica "neblagovremene intervencije i nesavesnog rada dežurne ekipe Hite pomoći grada Vranja". Njena porodica optužila je dežurno osoblje Hitne pomoći da je posle poziva odbilo da dođe i pomogne životno ugroženoj ženi, koja je ubrzo umrla.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading