MISTERIOZNA SMRT ADVOKATA: Jurio ubice brata - našli ga mrtvog na parkingu!

Autor: N. BOŽIĆ

Hronika

09.04.2018

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branko Mitrić (57), poznati mitrovački advokat, pronađen je mrtav 19. aprila prošle godine na parkingu napuštenog motela na auto-putu Beograd-Šid nedaleko od isključenja za Sremsku Mitrovicu. Njegova porodica veruje da je Branko ubijen, baš kao i njegov brat blizanac Ranko, koji je za vreme rata 1991. pronađen mrtav u šahtu pokraj magistralnog puta kod Virovitice!

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Majka: Rankovu smrt svi smo teško podneli

Preživeli "Oluju"

- Očajna sam što se ništa ne preduzima povodom ubistva mog sina. Tog dana 18. aprila krenuo je iz kuće da se nađe sa drugarima, poručivši mi da će se brzo vratiti. Živeli smo on i ja ovde sami, vodio je uredan život, kući se uvek vraćao do 22 sata. Zaključao bi kapiju i otišao u svoju sobu da spava, ali te večeri ga nije bilo. Ujutro sam čula strašnu vest, da ga je neka trgovačka putnica pronašla mrtvog - priča majka Mira, koja je sa porodicom u Mitrovicu stigla iz Hrvatske nakon "Oluje".

Majka: Rankovu smrt svi smo teško podneli, ali najteže Branko, koji je rekao da se neće smiriti dok dželati ne budu kažnjeni

Očajna majka ostala je bez oba sina blizanaca. Ranka, koji je tada imao 31 godinu i kao lekar radio u bolnici u Virovitici, 1991. godine ubili su pripadnici Vojne policije Vojske Hrvatske. U Dokumentaciono-informativnom centru Veritas postoje podaci da je Ranko nasilno odveden sa radnog mesta u Vojni zatvor u virovitičkoj kasarni, gde je više puta pretučen i maltretiran, a zatim izveden i ubijen, a telo bačeno. Hrvatsko pravosuđe procesuiralo je za ratne zločine četiri pripadnika Vojne policije hrvatske vojske koji su, u nedostatku dokaza, bili oslobođeni optužbe. Branko, koji je kasnije postao advokat, govorio je da se neće smiriti dok njegovi dželati ne budu kažnjeni.

- Monstruozno ubistvo mog sina Ranka svi smo teško podneli, a najviše Branko, koji je sa bratom bio neraskidivo povezan. Išao je stalno u Hrvatsku, vodio spor za krivično gonjenje njegovih ubica i pokrenuo i odštetni zahtev. Nekoliko dana nakon sahrane Branka stigao je dopis iz Hrvatske o obnovi postupka povodom ubistva Ranka - priča očajna majka.

Obdukcija

U izveštaju obdukcije piše da je smrt advokata nastupila usled srčanog udara, dok su na licu i šakama vidljive modrice i razderotine! I pored brojnih zahteva njegove majke Mire, rodbine i prijatelja Više javno tužilaštvo i policija još nisu pokrenuli istragu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading