"MAJKA OSUMNJIČENA ZA NESTANAK DANKE" Evo kako austrijski mediji izveštavaju o slučaju devojčice iz Bora! (FOTO)

Autor:

Hronika

03.04.2024

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijska policija, zajedno sa srpskom policijom istražuje ovaj slučaj, gde takođe, i njihovi mediji, kao i štampa neprestano izveštavaju o ovom slučaju.

"MAJKA OSUMNJIČENA ZA NESTANAK DANKE" Evo kako austrijski mediji izveštavaju o slučaju devojčice iz Bora! (FOTO)

Foto: republika.rs, Facebook

Danka Ilić nestala je pre devet dana, a od prvog trenutka, priča o ovoj devojčici ne prestaje da puni novinske stupce i portale širom Evrope. 

Ekipa portala Republika je već nekoliko dana u Beču, gde smo imali priliku da izveštavamo o najnovijim informacijama. 

Austrijska policija, zajedno sa srpskom policijom istražuje ovaj slučaj, gde takođe, i njihovi mediji, kao i štampa neprestano izveštavaju o ovom slučaju. 

Naša repotrerka pogledala je naslove i članke o slučaju Danke Ilić gde je jedna od vodećih teorija njihovih novinara ta, da je majka odgovorna za nestanak devojčice. 

Takođe, oni kao poseban detalj izdvajaju veštačeni telefon Ivane Ilić, koja je, prema njihovim pisanjima guglala kolika bi kazna bila za slučaj da je uhvate da je prodala svoje dete. 

Podsetimo, u Srbiji je demantovano da je bilo šta sumnjivo, Dankina majka Ivana pretraživala u svom telefonu. 

KRONE

Čuveni Krone piše da je devojčica nestala iz bašte vikendice u Banjskom polju u blizini Bora. Dodaju da je na sajtu Interpola objavljena fotografija devojčice sa njenim podacima. Podsećaju da će Danka uskoro napuniti dve godine, da ima smeđu kosu, beleg na levoj nadlaktici i da je visoka oko 85 centimetara.

Krone zatim piše da bi trag mogao da vodi do Beča. Ističu da je srpskim vlastima prijavljeno da je Srbin, koji živi u Beču, možda video devojčicu u centru u subotu uveče i da je bila u pratnji dve žene koje pričaju rumunski.

Svedok je prvo pozvao srpske vlasti i obavestio ih, a one su zatim poslale zahtev za istragu bečkim kolegama. Muškarac je potom ispitan i obezbeđen je snimak koji je napravio.

NEMAČKI BILD

Najpoznatiji nemački medij "Bild" objavio je na naslovnoj strani svog sajta tekst o potrazi za nestalom Dankom Ilić (2) pod nazivom: "Cela Evropa traži devojčicu sa cuclom - Misteriozni video vodi u Austriju".

U tekstu ovog nemačkog medija navodi se da je u toku jedna od najvećih potraga u istoriji Srbije.

"Bild" je preneo da je Danka Ilić nestala 26. marta, kada joj se trag izgubio u prigradskom naselju u blizini Bora.

- Bio je to početak jedne od najvećih operacija potrage u istoriji zemlje. Veliki kontingent policije, vatrogasaca i dobrovoljaca pročešljao je prigradsko naselje Banjsko polje. Angažovani su bageri i psi tragači i aktiviran je sistem "Pronađi me", što je omogućilo da se javnost uključi - prenosi Bild.

Na licu mesta, u Banjskom polju, gde naša ekipa od prvog dana prati potragu za malom Dankom, u Bor je danas stigla i ekipa američkog CNN.

Nestala devojčica iz Bora našla se i na naslovnicama najtiražnijih evropskih medija poput nemačkog Bilda, švajcarskog Blika, te austrijskog Kronen cajtunga, Kurira i Hojtea.

Nedelju dana kasnije pojavio se tračak nade - Srbin koji živi u Beču rekao je da je video dete na ulici 30. marta, u društvu dve žene, verovatno Rumunke.

- Kontaktirao je srpske vlasti i predao snimak na kojem se vidi devojčica. Može li ovo zaista biti Danka? Vlasti ozbiljno shvataju dojavu i odmah pokreću potragu širom Evrope: pozvani su Interpol i austrijska policija - piše "Bild".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading