SRBI IZ BEČA O NESTANKU MALE DANKE ILIĆ: "Mnogo je teško, samo neka dete bude pronađeno " (ANKETA)

Autor:

Hronika

02.04.2024

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi Srbi koje žive u Beču su veoma uznemireni posle objave snimka na kojem se veruje da je mala Danka Ilić.

SRBI IZ BEČA O NESTANKU MALE DANKE ILIĆ: "Mnogo je teško, samo neka dete bude pronađeno " (ANKETA)

Foto: printscreen/Google Maps, Republika

Ekipa Republike i Srpskog telegrafa nalazi se u Beču gde je obišla i tramvajsku stanicu gde je u petak uveče snimljena devojčica koja liči na nestalu Danku Ilić (2) iz Bora, a koja je navodno bila u pratnji dve Rumunke.

Austrijska policija, posle dobijanja snimka iz Beča, odmah je kontaktirala kolege u Beču koje rade na identifikacji snimljenog deteta i dve žene.

Svi Srbi koje žive u Beču su veoma uznemireni posle objave snimka.

Saša Stanojević koji radi u Beču kaže da su svi ljudi, u Beču, kako Srbi tako i oni koji su sa prostora bivše Jugoslavije, obavešteni o nestanku srpske devojčice koja je navodno viđena u ovom gradu.

- Ja sam video snimak i naravno, kao i svi i kao i cela moja porodica, odmah smo pokušali da ga uveličamo, kako bismo videli da li je u pitanju nestalo dete. Isto bih odreagovao kao čovek koji je snimio dete da sam primetio bilo šta sumnjivo - rekao je Saša Stanojević.

- Katastrofa. Ceo taj slučaj koji se dogodio je katastrofa. Mi svi smo ovde u Beču obavešteni da konstaktiramo policiju ili ambasadu u Beču ako primetimo dete. Nadamo se da će biti pronađeno živo i zdravo, što je i najvažnije - rekao je mladić koga smo slučajno sreli na ulici.

Kaže da su ceo slučaj propratili i austrijski mediji.

- Ja iskreno ne mogu da dobro procenim snimak i celu tu situaciju, ali svi se nadamo da će se policija što pre odglasiti i saopštiti da je je u pitanju nestala Danka.

Stariji čovek iz Srbije, koji godinama radi u Beču, kaže da je od prvog dana upoznat sa slučajem nestanka male Danke i o snimku nastalom u Beču, i kaže da mu je mnogo teško zbog svega.

- To je strašno da tako dete može da se proda - rekao je i zaplakao - Ja se nadam da će da je vrate kući.

- Ja sam siguran da je na snimku Danka Ilić, Samo mi nije jasno zašto je on (taj koji je to snimio) tako dugo čekao, što nije uvatio dete za ruku. Ja da sam bio na njegovom mestu, uhvatio bih dete za ruku i vrištao. Šta drugo da kežem - rekao je čovek kroz suze.

Žena sa ovih prostora kaže da je uverena da je na snimku nestala Danka.

- Koliko sam videla na televiziji i posle zumiranja, vidim da je to to dete.Mnogo se brinem za to dete, mislim da je prodato. Samo molim boga da je nađu živu, zdravu, ali ne znam da li da poželim i da je vrate roditeljima. Mislim da su se upetljali u nešto, velike pare da su dobili...

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading