DANKA ILIĆ VIĐENA U BEČU?! Ovo bi mogao da bude KLJUČNI TRAG u slučaju nestale devojčice! OVO SU NAJNOVIJA SAZNANJA

Autor:

Hronika

31.03.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je noćas kontaktirala austrijske kolege i poslala Europolu sve podatke i snimak.

DANKA ILIĆ VIĐENA U BEČU?! Ovo bi mogao da bude KLJUČNI TRAG u slučaju nestale devojčice! OVO SU NAJNOVIJA SAZNANJA

Foto: Facebook, Shutterstock

Potraga za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2) ušla je u šesti dan, a kako prenose mediji jedan od pravaca istrage vodi ka mogućnosti da je dete oteto i da se već nalazi u nekoj od zemalja Evropske unije.

DEVOJČICA VIĐENA U PRATNJI DVE RUMUNKE

Devojčica Danka je viđena u pratnji dve Rumunke u Beču, piše Telegraf.rs

Policija je noćas kontaktirala austrijske kolege i poslala Europolu sve podatke i snimak.

Kako prenose, intenzivno se radi na identifikaciji i lociranju devojčice.

Čovek koji je snimio dve žene sa devojčicom za koju se tvrdi da je Danka Ilić je poreklom iz Srbije i radi u Beču, saznaje Telegraf.rs. Policija trenutno radi na identifikaciji i lociranju devojčice.

On je pokušao da popriča sa dve žene koje su govorile rumunski jezik. One su dozivale dete koje je bilo sa njima, ali se ono nije odazivalo na to ime.

VUČIĆ O NESTANKU DANKE ILIĆ

Takođe, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se, prilikom obilaska jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, osvrnuo i na potragu za Dankom Ilić (2).

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

 

Predsednik Vučić je pohvalio rad policije i izrazio nadu da će potraga imati srećan kraj.

- Hoću da se zahvalim policiji koja danonoćno radi. Kada se u pola tri kao noćas pojavi novi trag, oni izveste i mene. Do pola pet su svi na svojim mestima, rade i proveravaju sve. Svaka im čast na posvećenosti, koliko se ljudi bore za jedan divni život. Svakog bogovetnog dana. Nadam se da će uspeti da rasvetle i taj slučaj - rekao je predsednik Vučić.

PROVERAVA SE TELEFON MAJKE

Ono što je novo takođe, je da je telefon majke male Danke, Ivane Ilić poslat na veštačenje. 

Republika

Foto: facebook

Majka Danke Ilić 

 

– Majka ima nekoliko profila na Fejsbuku, proveravaju se sve poruke koje je slala i dobijala u prethodnom periodu. Takođe, navodno se proverava njena komunikacija sa osobama iz Niša i Zrenjanina. Za sada nema zvaničnih informacija, niti detalja u vezi s proverom njenih profila na društvenim mrežama, kao ni da li postoji nešto što se kosi s istragom – navodi izvor blizak istrazi.

NOVI PRAVAC POTRAGE

Osnivač Fondacije "Pronađi me", Igor Jurić, izrazio je uverenje da će slučaj nestale devojčice Danke Ilić iz Banjskog Polja kod Bora promeniti način na koji se traga za nestalom decom.

Jurić je istakao da je prvi put u Srbiji aktiviran sistem "Pronađi me", te da se nada da će ovaj novi pristup doprineti pronalasku male Danke. On je naglasio važnost povezivanja celokupnog regiona kako bi se sistem efikasno primenjivao, ističući da saradnja između Srbije i Republike Srpske predstavlja prvi korak ka ostvarenju ovog cilja.

Intenzivna potraga i uključenost više od 600 pripadnika MUP-a

Igor Jurić je istakao da, iako nema novih saznanja o nestaloj devojčici, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije intenzivno radi na terenu, fokusirajući se na istragu koja uključuje blisku porodicu i prijatelje. Više od 600 pripadnika MUP-a uključeno je u potragu za malom Dankom, koja traje već šest dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading