NIKAD DRAMATIČNIJA SCENA ISPRED SPECIJALNOG SUDA! Skoro 30 ozloglašenih vračaraca odvoze u CZ, dok u istom trenutku ispred Specijalnog suda stiže isti broj BELIVUKOVIH VOJNIKA!

Autor:

Hronika

26.03.2024

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj osuđenika na jednom mestu!

NIKAD DRAMATIČNIJA SCENA ISPRED  SPECIJALNOG SUDA! Skoro 30 ozloglašenih vračaraca odvoze u CZ, dok u istom trenutku ispred Specijalnog suda stiže isti broj BELIVUKOVIH VOJNIKA!

Foto: ST/Nemanja Pančić, E-Stock, Printscreen MUP

U Specijalnom sudu u Beogradu danas u 10 sati počelo je suđenje optuženim pripadnicima kriminalne grupe "vračarci", koje optužnice terete za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava. Postupajući sudija, odnosno predsednica tročlanog veća je Svetlana Aleksić.

Vođe ove grupe su prema optužnici, Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa "kavačkog" klana.

Republika

Foto: Republika, printscreen/instagram, Privatna arhiva

Nikola Vušović, majka Aleksandra Šarca 

 

Vušović i Zvicer su u bekstvu, kao i više članova grupe, zbog čega će im se suditi u odsustvu. Na pripremnom ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost svi optuženi su negirali krivicu.

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda u Beogradu donelo je odluku sredinom marta da spoji predmete po četiri optužnice, odnosno da spoji predmete poznatije kao "vračarci", u kojima je kao vođa grupe optužen Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, kao i predmet u kojem je kao vođa označen Radoje Zvicer.

Uvodna izlaganja su u slučaju Vračaraca pre manje od sat vremena završena i sudija je najavila novu fazu suđenja na narednom ročištu već 28. marta.

- Otvaranje dokaznog postupka ćemo ostaviti za četvrtak  kada ćemo čuti okrivljene odnosno tada će biti saslušani, izneće svoje odbrane - rekla je sudija Aleksić.

Podsetimo, takođe, suđenje zloglasnoj organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, pred Specijalnim sudom u Beogradu za sedam monstruoznih ubistava, otmice, silovanje trgovinu droge i oruzja nastaviće se i danas.

Foto: ST/Vladimir Lukić, Tanjug, E-stock

 

 

Jučerašnje ročište je počelo pokušajem odbrane da odlože sudjenje do maja.

Ono što je ekipa Republike zatekla ispred specijalnog suda je smena klanova. 

Naime, marice i džipovi odveli su vračarce prema Centralnom zatvoru, dok su vojnici Belivukovi vojnici na isti način stizali ispred Specijalnog suda. 

Naime, u sudu je nikada napetije.. Skoro trideset vračaraca vraćaju u zatvor po završetku njihovog suđenja, a da preuzimaju skoro isti broj optuzenih sa Veljkom  Belivukom.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Specijalni sud


Pod merama opreza i u pratnji zandarmerije zlikovci stižu u Specijalni sud gde će za manje od sat vremena biti nastavljeno suđenje klanu sa Partizanove tribine. 


Danas bi trebalo da se izvode dokazi sa skaja vezanih za ubistvo Gorana Mihajlovica i Nikole Mitica.

Medju tim dokazima i spisima su fotografije lomače na kojoj su optuzeni spalili telo Mihajlovića u mestu Surduk.

On je ubijen u aprilu 2018.  ii vodi se kao prva žrtva klana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading