KRAĐA NAJČEŠĆE KRIVIČNO DELO! Otkriveno još šest iz oblasti privrednog kriminaliteta

Autor:

Hronika

22.03.2024

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu u februaru je održano stabilno i povoljno stanje bezbednosti, saopštila je zrenjaninska policija.

KRAĐA NAJČEŠĆE KRIVIČNO DELO! Otkriveno još šest iz oblasti privrednog kriminaliteta

Foto: Rina

U februaru je zrenjaninska policija potvrdila da je zabeleženo stabilno i povoljno stanje bezbednosti na njihovom području. Broj krivičnih dela evidentiran u februaru bio je jednak kao i u istom mesecu prethodne godine, što ukazuje na očuvanje nivoa bezbednosti. Ovo je značajno postignuće s obzirom na izazove i promene koje su se desile tokom protekle godine.

U istom periodu, primećeno je povećanje broja javnih okupljanja koja su protekla bez incidenata. Ovo je pozitivan indikator koji ukazuje na odgovornost i disciplinu građana prilikom organizacije i učešća na javnim događajima.

 

Iako je opšte stanje bezbednosti bilo stabilno, u oblasti bezbednosti saobraćaja primećen je porast broja saobraćajnih nezgoda u februaru u odnosu na isti period prethodne godine. Ovakav razvoj događaja može ukazivati na potrebu dodatnih preventivnih mera i edukacije učesnika u saobraćaju.

Republika

Foto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ

Policija

- Ukupan broj otkrivenih i registrovanih krivičnih dela jednak je kao i u februaru 2023. godine. Evidentirano je 167 krivičnih dela, a među njima nije bilo onih sa obeležjima najtežih krivičnih dela, kao što su ubistva i teška ubistva. Kao i ranije, najdominantnija su krivična dela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, pre svih krađe, dok teške krađe više nisu toliko zastupljene, kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu - navode u zrenjaninskoj policiji, prenosi Zrenjaninski.


Prema statistici za februar, najčešće počinjeno krivično delo bila je krađa, koja je zabeležena čak 51 put. U istom periodu, evidentirano je i šest slučajeva teške krađe.

U istom mesecu, zabeleženo je 20 krivičnih dela nasilja u porodici, što predstavlja značajan pad u odnosu na februar 2023. godine. Ovaj podatak je još značajniji ako se uzme u obzir da je broj ovih krivičnih dela smanjen za deset odsto u odnosu na prethodni mesec, kao i za oko 20 odsto u odnosu na desetogodišnji prosek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading