PRVI PUT NAKON MASAKRA KOSTE KECMANOVIĆA OČI U OČI SA PROFESORKOM ISTORIJE: Učenice 8/2 pohrlile nastavnici u zagrljaj, njihov susret trajao kao večnost - TIŠINU PREKINUO JECAJ!

Autor:

Hronika

20.03.2024

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fondacija "Angelina" ima za cilj da čuva sećanje na žrtve i da spreči slične tragedije u budućnosti.

PRVI PUT NAKON MASAKRA KOSTE KECMANOVIĆA OČI U OČI SA PROFESORKOM ISTORIJE: Učenice 8/2 pohrlile nastavnici u zagrljaj, njihov susret trajao kao večnost - TIŠINU PREKINUO JECAJ!

Foto: ST/Dragan Kadić, Privatna arhiva

Kosta Kecmanović (14) kobnog 3. maja prošle godine počinio je stravičan masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je uleteo u školu i sa 57 hitaca ubio devetoro dece i čuvara škole. Osim toga, pomahnitali dečak je tada ranio još petoro mališana i nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović koja je držala čas ne sluteći da će upravo njen đak da uleti u učionicu i počini zločin kakav Srbija ne pamti.

Kobnog dana Tatjana je bila jedina odrasla osoba u učionici, u koju su sva deca imala poverenja, te je upravo u nju dečak-ubica prvo pucao, verovatno kako bi sebi olakšao put ka zacrtanom cilju.

Nakon nekoliko meseci, koliko se teško povređena žena oporavljala, ona je odlučila da se pojavi u javnosti i da sa svojim đacima podrži fondaciju koju su roditelji Angeline Aćimović pokrenuli.

Kao što je i 3. maja pokušala da ostane pribrana, tako je i na događaju pokušala da svojim đacima i roditeljima žrtava pokaže da je jaka, međutim, kada su joj učenice 8-2 odeljenja pohrlile u zagrljaj, ona se slomila na komadiće.

- Nije uspela da suzdrži svoje emocije, ni ona, a ni učenice koje su tog dana bile u učionici smrti. Zagrljaj je trajao kao večnost, u jednom trenutku je želela sve u isto vreme da ih zagrli i da im pokaže da je uz njih i da ih voli - navodi očevidac sa lica mesta i dodaje:

- Na njihove suze niko u prostoriji nije mogao da ostane ravnodušan. Te devojčice i Tatjana su gledale kako im Kosta ubija drugare i đake...

Podsećanja radi, u znak sećanja na Angelinu Aćimović i sve žrtve tragičnog događaja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", Duboni i Malom Orašju 3. i 4. maja 2023, porodica Aćimović osnovala je fondaciju koja će nositi ime njihove ćerke. Fondacija "Angelina" ima za cilj da čuva sećanje na žrtve i da spreči slične tragedije u budućnosti. Njen rad će se fokusirati na edukaciju dece, roditelja i nastavnika o opasnostima koje donosi internet i društvene mreže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading