UŽAS U ČAČKU: Policija iz saobraćaja isključila dva vozača - zbog alkohola, psihoaktivnih supstanci i nasilničke vožnje

Autor:

Hronika

18.03.2024

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozačima je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

UŽAS U ČAČKU: Policija iz saobraćaja isključila dva vozača - zbog alkohola, psihoaktivnih supstanci i nasilničke vožnje

Foto: Republika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku isključili su iz saobraćaja dvojicu vozača, jednog koji je učinio prekršaj nasilnička vožnja i drugog koji je upravljao vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Patrola je u Gospodar Jovanovoj ulici zaustavila četrdesetsedmogodišnjeg vozača „folksvagena“ sa 2,35 promila alkohola u organizmu, a u Ulici kneza Miloša četrdesetogodišnjeg muškarca koji je upravljao „sitroenom“ pod dejstvom amfetamina.

Vozačima je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Da podsetimo,

Užička policija podnela je prekršajnu prijavu protiv pedesetčetvorogodišnjeg vozača iz Beograda, koji je u Čajetini vozio BMW brzinom od 140,2 kilometra na čas na delu puta gde je ograničenje 60. Ovaj vozač je takođe vozio brzinom od 125,6 kilometara na čas na delu puta gde je ograničenje 80, što su samo neki od prekršaja koje je učinio.


U hitnom prekršajnom postupku, vozaču je izrečena kazna rada u javnom interesu od 240 sati, novčana kazna od 220.000 dinara, kazna od 25 kaznenih poena i zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedne godine. 

Pored prekoračenja brzine, vozač je u mestu Smiljanski Zakosi pretekao putničko vozilo na mestu gde je to zabranjeno, a zatim je u mestu Vodice vozio brzinom od 161,6 kilometara na čas na delu puta gde je ograničenje brzine 60 i na taj način učinio prekršaj nasilnička vožnja.

Za dva prekršaja, vozaču je izrečena novčana kazna od 40.000 dinara i devet kaznenih poena, što dodatno naglašava ozbiljnost situacije u kojoj se našao.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading