VELIKA POLICIJSKA AKCIJA! ZAPLENJENO VIŠE OD 100 KILOGRAMA KOKAINA, UHAPŠENO DEVET OSOBA! Osumnjičeni švercovali drogu u daskama tikovine!

Autor:

Hronika

18.03.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeno devet osoba, među njima četvorica Srba.

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA! ZAPLENJENO VIŠE OD 100 KILOGRAMA KOKAINA, UHAPŠENO DEVET OSOBA! Osumnjičeni švercovali drogu u daskama tikovine!

Foto: Youtube

Austrijska policija je nedavno sprovela akciju koja je rezultirala zaplenom 137 kilograma kokaina. Kokain je otkriven sakriven u daskama tikovine u kontejneru teretnog broda u Hamburgu. Ova impresivna zaplena predstavlja značajan udarac međunarodnoj trgovini droge.

Uhapšeno devet osoba, među njima četvorica Srba

Osim zaplene kokaina, policija je uhapsila devet osoba zbog sumnje da su bili uključeni u krijumčarenje velike količine narkotika. Među uhapšenima su četvorica Srba, starosti 23, 41 i 45 godina. Ovo hapšenje jasno ukazuje na međunarodni karakter trgovine drogom i upućuje na ozbiljnost problema s kojim se suočavaju vlasti u borbi protiv ilegalne trgovine narkoticima.

- Ovo je bila najveća zaplena droge do sada za Državnu kriminalističku policiju (LKA) Donje Austrije i treća po veličini za saveznu policiju. Prijavljena je ulična vrednost zaplenjene droge oko 14 miliona evra.-  pišu lokalni mediji. 

U Boliviji je nedavno pronađen kontejner sa sumnjivim sadržajem, koji je bio natovaren sa ukupno 17 paleta na kojima su se nalazile daske od tikovine. Kontejner je bio upućen na adresu u Bratislavi, a vlasti su brzo reagovale kako bi istražile ovaj slučaj.


Prema izveštajima, kontejner je bio natovaren sa 17 paleta, a na svakoj od njih su se nalazile daske od tikovine. Međutim, nakon detaljnog pregleda, otkriveno je da se ispod površine dasaka kriju paketi sumnjive supstance, koja je kasnije identifikovana kao droga.

Sumnjiva ruta do Bratislave

Još jedan intrigantan detalj ovog slučaja jeste ruta kojom je kontejner putovao do svog odredišta u Bratislavi. Putovanje kontejnera iz Bolivije do Slovačke sigurno je izazvalo pažnju vlasti, posebno imajući u vidu sumnjivu prirodu sadržaja koji je bio sakriven ispod dasaka od tikovine.

- Dostavnica je sadržala i broj telefona kontakt osobe iz Gunselsdorfa (oblast Baden). Nepravilnosti su otkrivene tokom rendgenskog snimanja tereta. Ukupno 115 sumnjivih drvenih dasaka pregledano je pojedinačno. Ispostavilo se da su daske imale po šest udubljenja. Jedna od njih je mehanički otvorena i tada je pronađeno oko 1,2 kilograma kokaina. Otvorenesu i ostale ploče u kojima je pronađeno ukupno 134 kilograma kokaina sa oko 85 posto čistoće (baze)- piše "Heute"

Uzbudljiva akcija hapšenja i zaplene kokaina u daske za transport šokirala je javnost proteklog vikenda. Policija je uspela da presretne kontejner sa kokainom vrednim milione evra pre nego što je stigao na svoje odredište. Ova situacija izazvala je veliku pažnju i podstakla razna nagađanja o tome kako je droga uspela da prođe kroz bezbednosne provere.


Detalji hapšenja i zaplene

Prema izveštajima, policija je dobila obaveštenje o sumnjivom kontejneru i brzo reagovala. Nakon detaljnog pregleda, otkriveno je da su daske u kontejneru bile namenjene za prevoz kokaina, što je bio veliki udarac za krijumčare droge. Nakon hapšenja, kontejner je zatvoren i ponovo utovaren, a transport je nastavljen za Bratislavu.

Slovačke i austrijske istražne jedinice su sprovele kooperativne posmatračke mere tokom više dana, što je rezultiralo uočavanjem četiri srpska osumnjičena lica starosti 23, 41 i 45 godina kako istovaraju kontejner. Ova akcija je kulminirala njihovim hapšenjem na graničnom prelazu Kitsee u Beču, dok su se pripremali da krenu nazad u Beč.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading