DRAMA U NOVOM SADU NA GRADILIŠTU! Radnik pao sa skele i upao u rupu! (FOTO)

Autor:

Hronika

12.03.2024

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnik je hitno hospitalozovan.

DRAMA U NOVOM SADU NA GRADILIŠTU! Radnik pao sa skele i upao u rupu! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Na gradilištu u Novom Sadu dogodila se nesreća kada je radnik upao u rupu.

Na mesto nezgode je hitno upućeno šest vatrogasaca-spasilaca i jedno vozilo iz Vatrogasne brigade Novi Sad.

Muškarac je izvučen i zbrinula ga je Hitna pomoć.

 

 

Radnikova zaštita na gradilištu

Rad na gradilištu može biti izazovan i opasan, stoga je izuzetno važno da se radnici adekvatno zaštite kako bi smanjili rizik od povreda ili nesreća.

Pravilna obuka i oprema

Svaki radnik na gradilištu treba da prođe kroz detaljnu obuku o bezbednosti i pravilnom korišćenju opreme pre nego što započne sa radom. Ovo uključuje upoznavanje sa pravilima nošenja zaštitne opreme poput kaciga, zaštitnih naočara, rukavica i sigurnosnih pojaseva.

Redovne provere opreme i okoline

Poslodavac treba redovno da proverava stanje opreme i okoline na gradilištu kako bi se osiguralo da su sve mašine, alati i radna okolina bezbedni za upotrebu. Ovo uključuje redovno održavanje mašina, provere električnih instalacija i obezbeđivanje sigurnih uslova rada.

Prevencija pada sa visine

Jedna od najčešćih opasnosti na gradilištu je pad sa visine. Zbog toga je važno da se primene mere zaštite poput postavljanja zaštitnih ograda, korišćenja sigurnosnih pojaseva i platformi sa zaštitnom ogradom prilikom rada na visini.

Zdravlje i bezbednost na radu

Pored fizičke zaštite, važno je obratiti pažnju i na zdravlje radnika. Radnici treba da imaju pristup čistoj vodi, toaletima i prostorijama za odmor. Takođe, treba obezbediti i pravilnu ventilaciju kako bi se smanjio rizik od udisanja štetnih materija.

Pravilno upravljanje materijalima i otpadom

Pravilno upravljanje materijalima i otpadom na gradilištu takođe doprinosi bezbednosti radnika. To uključuje pravilno skladištenje materijala, obezbeđivanje pristupačnih puteva za evakuaciju u slučaju opasnosti i pravilno odlaganje otpada.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading