MILOMIR IZ PALANKE SE OBOGATIO PUTEM SAJTA ZA PRODAJU DROGE: Srpski državljanin zaradio 18 miliona dolara na mračnoj internet pijaci narkotika!

Autor:

Hronika

15.02.2024

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnja se da je osumnjičeni preko svoje aplikacije svesno dosadašnjim "radom" omogućio prodaju preko 30 kilograma meta američkim kupcima koji su preko posebnih obrazaca morali da dođu do svoje "robe".

MILOMIR IZ PALANKE SE OBOGATIO PUTEM SAJTA ZA PRODAJU DROGE: Srpski državljanin zaradio 18 miliona dolara na mračnoj internet pijaci narkotika!

Foto: Shutterstock

Milomir Desnica (34), državljanin Srbije i Hrvatske, osuđen je na 168 meseci zatvora zbog vođenja "Monopol marketa", mračne internet stranice koja je pružala ogromno onlajn tržište za prodaju nedozvoljenih narkotika, saopštio je američki tužilac Metju M. Grejvs i Glavni specijalni agent FBI-ja Dejvid J. Skot iz Odeljenja za kriminal i sajber-kancelariju u Vašingtonu. Desnica se u novembru pred američkim sudom u Vašingtonu izjasnio da je kriv za vođenje kriminalnog darknet pijace narkotika.

Prema navodima američkih medija, suđenje Desnici vodi Okružni sud u Distriktu Kolumbiji koji ga tereti zbog optužbi za distribuciju i posedovanje sa namerom da distribuira 50 grama ili više metamfetamina. Takođe, tereti se da novac od te zarade "oprao" legalnim putem. Oduzeta mu je sva imovina koja je stečena kriminalnim radnjama.

Sumnja se da je osumnjičeni preko svoje aplikacije svesno dosadašnjim "radom" omogućio prodaju preko 30 kilograma meta američkim kupcima koji su preko posebnih obrazaca morali da dođu do svoje "robe". Desnica je identifikovan i lociran u jednom gradu u Austriji nakon čega je u novembru 2022. uhapšen, a kasnije i izručen Americi. Policija je izvršila pretres njegovog stana i vozila, a tom prilikom oduzeti su mu elektronika i gotovina.

- Sumnja se da je osumnjičeni preko svoje aplikacije svesno dosadašnjim "radom" omogućio prodaju preko 30 kilograma meta američkim kupcima koji su preko posebnih obrazaca morali da dođu do svoje "robe" - navode američki mediji i dodaju:

- Američki tužilac Metju Grejvs i specijalni agent FBI Vaine Džakops, iz Odeljenja za kriminal i sajber-kancelariju u Vašingtonu vodili su ovu istragu u kojoj je osumnjičeni procesuiran.

Kancelarija za međunarodne poslove Ministarstva pravde radila je na obezbeđivanju hapšenja i ekstradicije Miomira Desnice iz Austrije i takođe je pružila značajnu pomoć. Vrednu pomoć je pružio i Finski Nacionalni istražni biro; Europol; nemački Bundeskriminalamt; Austrijski centar za kompetenciju Bundeskriminalamt za kibernetički kriminal, tim FAST-a i Kancelarija javnog tužioca u Beču; i Specijalni tužilac Republike Srbije za visokotehnološke zločine.

Sudija Okružnog suda SAD Karl Nikolson zakazao je datum presude osumnjičenom za sledeću godinu. Prema dokazima Vlade, Miomir Desnica je 2019. godine napravio i vodio veb stranicu za prodaju narkotika koji je postao monopol tržište, a prema bezvaničnim podacima zaradio je oko 18 miliona dolara.

Desnica je osuđen na 14 godina zatvora zbog vođenja "Monopol marketa" na darknetu, a ovaj slučaj istražuju Operativna grupa za visokotehnološke opioide FBI-ja u Vašingtonu i nemačke jedinice koja radi za kibernetički kriminal ZKI

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading