DETALJI SMRTI NOVOROĐENČETA U NIŠU: Oglasila se majka - evo šta je pronađeno u PLUĆIMA BEBE!

Autor:

Hronika

03.02.2024

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon 12 sati provedenih na terapiji, doktori joj sapštavaju da će biti neophodno da ostane još, a onda saznaje da se beba prilikom dohrane zagrcnula i pomodrela.

DETALJI SMRTI NOVOROĐENČETA U NIŠU: Oglasila se majka - evo šta je pronađeno u PLUĆIMA BEBE!

Foto: shutterstock

Tragedija koja je zadesila M.P. i njen porodični krug nakon gubitka novorođenčeta je duboko potresna.

- Sve je bilo u najboljem redu, trudnoća je protekla sjajno, jedino sam malo više ležala jer sam imala skraćen grlić materice, ali ništa nije ukazivalo ni na kakav rizik. Porođaj je protekao u najboljem redu, što se toga tiče, imam pozitivno mišljenje - počinje M.P. svoju prič za Telegraf.

Nakon uspešnog porođaja i prvobitno dobrog zdravstvenog stanja bebe, neočekivani obrt događaja doveo je do neizmernog bola i pitanja bez odgovora.

- Malo je požutela i odneli su je na fototerapiju. Ja nisam mislila da je to nešto zabrinjavajuće, sve je bilo u redu samo je bila malo žuta. Nisam se plašila uopšte, već sam mislila da je bolje da se sve proveri dok smo tu, nego da nas puste kući - priseća se Nišlijka.

Smrt bebe od teške infekcije pluća, nakon što se zagrcnula tokom dohrane, ostavlja M.P. i njenu porodicu u šoku i neizvesnosti.

Foto: Shutterstock

Beba

- Navodno, postojalo je mleko u plućima bebe, jer je prilikom dohrane strani sadržaj završio u plućima. Kada se zagrcnula oni su pokušali da izvade to mleko, ali da li joj se to mleko spustilo u pluća ili šta, ja ne znam. Oni su je hranili na sondu iako je kod mene sisala i znala da guta. Ne znam zašto je hranjena na sondu ako je već gutala kod mene. Rečeno mi je da se prilikom dohrane zagrcnula i pomodrela. Onda su je smirivali, ali to nije uspelo. Moje mišljenje je da je možda trebalo da je odmah pošalju na Dečiju kliniku, poslali su je tek kad je dobila temperaturu - priča M.P. za Telegraf.

Njena potraga za odgovorima susreće se s neshvatljivom tragedijom i nelogičnostima u postupanju medicinskog osoblja. Iako su lekari pokušali smiriti M.P. i umanjiti zabrinutost, teška infekcija pluća koja je usledila odvela je bebu u smrt. Nedostatak jasnih objašnjenja i nedovoljna transparentnost u postupcima medicinskog osoblja samo dodatno produbljuju bol i osećaj nepravde.

Formiranje Komisije za unutrašnji nadzor od strane UKC Niša, koja će istražiti redosled događaja i utvrditi činjenice, može pružiti određeni stepen olakšanja i pravde porodici koja prolazi kroz ovu tešku situaciju. Očekivanje rezultata obdukcije, koji će možda rasvetliti uzroke tragedije, dodaje još jedan sloj nade i mogućnost pronalaženja odgovora na pitanja koja muče M.P. i njenu porodicu.

Iz kabineta direktora Univerzitetskog Kliničkog centra u Nišu za Telegraf.rs potrđuju da je formirana Komisija za unutrašnji nadzor, te da će ispitati redosled događaja i utvrditi činjenice.

- Uprava niškog Univerzitetskog kliničkog centra, odmah po dobijanju saznanja o navedenom događaju, zajedno sa nadležnim službama, formirala je Komisiju za unutrašnji stručni nadzor, koja će detaljno ispitati hronološki sled događaja i utvrditi sve činjenice, nakon čega će, naravno, o svemu tome porodica biti obaveštena - saopštili su.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading