"DETONACIJA SE ČULA DALEKO, LETELI SU GELERI": Sin muškarca koji je povređen u eksploziji u Zrenjaninu otkrio detalje!

Autor:

Hronika

31.01.2024

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srećom, prema njegovim rečima, otac se nagutao dima i ima posekotine po licu, ali nije teže povređen.

"DETONACIJA SE ČULA DALEKO, LETELI SU GELERI": Sin muškarca koji je povređen u eksploziji u Zrenjaninu otkrio detalje!

Foto: shutterstock

Danas popodne, u centru Zrenjanina, tačnije u Ulici Patrijarha Pavla u naselju Bagljaš, dogodila se eksplozija u limarskoj radionici koja je izazvala veliku zabrinutost među stanovnicima tog dela grada.

Sin muškarca koji je povređen u ovoj eksploziji izjavio je da je bio na poslu kada se incident dogodio, te da je čuo od komšija da je njegov otac izvučen iz radionice nakon eksplozije. Srećom, prema njegovim rečima, otac se nagutao dima i ima posekotine po licu, ali nije teže povređen.

- Bio sam na poslu, ne znam detalje. Čujem od komšija da su oca izvukli iz radionice nakon eksplozije, nagutao se dima, ali da osim posekotine po licu nije teže povređen - dodaje sin penzionera iz Zrenjanina. Nakon detonacije koja se čula daleko, leteli su geleri, ali hvala Bogu, otac će biti dobro. Čekam da me pozovu iz bolnice - rekao je sin za Informer.

Šta prvo uraditi u slučaju požara?

Kako je u 80 odsto slučajeva uzrok požara zapravo ljudski faktor, odnosno nepažnja, nemar, nestručno rukovanje i održavanje raznih aparata, preopterećenje električne instalacije, ostavljanje električnih uređaja uključenih bez nadzora, ali i neoprezno odlaganje pepela nakon čišćenja ložišta, vatrogasci savetuju koje sve mere prevencije je neophodno primeniti kako bi se mogućnost izbijanja požar svela na minimum, ali i kako treba postupiti ako požar izbije u stanu, zgradi ili kući. 

Prvo i osnovno pozovite 193 i precizno recite adresu odnosno lokaciju požara, kao i to da li ima ugroženih osoba. Vatrogascima na licu mesta bilo bi poželjno dati što preciznije informacije o rasporedu prostorija kako bi što efikasnije pristupili gašenju, a pre toga omogućiti im nesmetan prolaz. Ukažite im na opasnosti ukoliko ih ima, kao što su na primer boce sa gasom, lakovi...

Iskusni vatrogasci napominju da ako ste već napustili stan ili kuću u kojoj je izbio požar da se ne vraćate unutra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading