SASLUŠAN RAZBOJNIK IZ SMEDEREVA: Na teret mu se stavljaju ČETIRI krivična dela, a OVAKO se branio u tužilaštvu

Autor:

Hronika

22.01.2024

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenom se na teret stavlja izvršenje dva krivična dela razbojništva, jedno u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo prinuda.

SASLUŠAN RAZBOJNIK IZ SMEDEREVA: Na teret mu se stavljaju ČETIRI krivična dela, a OVAKO se branio u tužilaštvu

Foto: shutterstock

Osumnjičeni E. S. (40), koji je u subotu izazvao dramu u Smederevu, naoružan upadom u apoteku i uzimanjem devetoro talaca, danas je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Tokom saslušanja, E. S. je iskoristio svoje zakonsko pravo da ćuti i branio se ćutanjem.

Podsetimo, incident se dogodio kada je E. S. prvo pokušao da opljačka trafiku, ali je radnica brzom reakcijom zaključala vrata. Zatim je upao u apoteku "1.maj", gde je naoružan pištoljem držao devetoro ljudi kao taoce, među kojima je bio i desetogodišnji dečak. Policija je brzom i efikasnom akcijom uhvatila osumnjičenog pri pokušaju bega iz objekta.

Osumnjičenom se na teret stavlja izvršenje dva krivična dela razbojništva, jedno u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo prinuda. Tužilaštvo predlaže određivanje pritvora do 30 dana kako bi se osiguralo nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, a i kako bi se sprečilo ometanje postupka uticajem na svedoke i mogućnost ponavljanja krivičnog djela, uzimajući u obzir i potencijalno uznemirenje javnosti.

Istraga će se nastaviti ispitivanjem svedoka, veštačenjima i drugim neophodnim radnjama radi utvrđivanja činjeničnog stanja.

Direktorka apoteke "1.maj" Slavica Botić detaljno je za Kurir opisala celokupnu dramu koja je trajala 12 minuta. Botić je navela kako su nadzorne kamere u apoteci iz više uglova snimile dramu koja se događala u subotu posle podne.

- Delovalo je kao da se dešavalo u nekom filmu, a ne u našoj apoteci. Moje zaposlene su hrabro i prisebno uradile posao i u takvim uslovina - rekla je između ostalog Botić za Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
bagi

22.01.2024 17:58

Cokulu u zube po potrebi ponoviti jos par puta a onda isto od pojasa navise,,