NASTAVLJA SE TEROR NAD SRBIMA NA KOSMETU: Kuće porodica Zarić i Ristić opljačkane za Božić (FOTO)

Autor:

Hronika

11.01.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kancelarija smatra da je reč o organizovanoj akciji u kojoj je učestvovalo više lica.

NASTAVLJA SE TEROR NAD SRBIMA NA KOSMETU: Kuće porodica Zarić i Ristić opljačkane za Božić (FOTO)

Foto: Kancelarija za KiM

Tokom božićnih praznika, u povratničkom selu Ljubožda, opština Istok na Kosovu i Metohiji, opljačkane su porodične kuće Žarka Zarića i Radomira Ristića, kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Većina Srba iz tog sela je praznike provela s rodbinom u centralnoj Srbiji, a po povratku ustanovljeno je da su iz dve kuće ukradeni nameštaj, priključne poljoprivredne mašine i drva za ogrev.

Kancelarija smatra da je reč o organizovanoj akciji u kojoj je učestvovalo više lica, a Srbi povratnici u Ljuboždi su revoltirani ovim činom, posebno zato što se pljačka dogodila tokom božićnih praznika, kada su poruke bile isključivo mira i tolerancije. Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju zahtevaju hitnu identifikaciju i privođenje provalnika pravdi.

- Zahtevamo da provalnici budu najhitnije identifikovani i privedeni pravdi, jer u suprotnom ovaj incident biće još jedna potvrda da je na Kosovu i Metohiji u toku organizovana i iz Prištine inspirisana kampanja zastrašivanja i progona srpskog naroda, posebno povratnika kao najodetljivije kategorije - poručuju iz Kancelarije za KiM.

Jedan od oštećenih, Žarko Zarić, nalazi se u pritvoru zbog optužbi za učešće u zločinima tokom sukoba na Kosovu. Kancelarija naglašava da je pljačka njegove kuće dodatno ranila ovu porodicu. Kancelarija će, kroz svoje predstavnike na terenu, pružiti pomoć i podršku oštećenim porodicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Teodora T.

26.02.2024 21:14

Šiptari su početkom 1900.godine živeli u plemenima i pljačkali sve ,pa i svoje šiptare.To im je u genima.Nisu imali ni svoja slova,Austrougarska im je sastavila pismo.Nule .