KURTI PUCA PO SVIM ŠAVOVIMA! Nastavlja se bežanija u lažnoj državi - 600 NASTAVNIKA NAPUŠTA POSAO OVE NEDELJE

Autor: D.B.

Vesti

11.01.2024

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lažna država Kosovo, kojom rukovodi Aljbin Kurti, doživeće potpuni egzodus ove godine jer će je napustiti više stotina , ili pak hiljada građana.

KURTI PUCA PO SVIM ŠAVOVIMA! Nastavlja se bežanija u lažnoj državi - 600 NASTAVNIKA NAPUŠTA POSAO OVE NEDELJE

Foto: Youtube/ATV

Lažna država Kosovo, kojom rukovodi Aljbin Kurti, suočava se sa potpunim egzodusom stanovništva ove godine. Alarmantno stanje u zemlji dovodi do masovnog odlaska građana, među kojima su građevinski radnici, medicinske sestre, lekari, nastavnici, pa čak i penzioneri.

Nastavnici beže iz obrazovnog sistema

Prema izjavama Vjolce Šalje, potpredsednice Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture, očekuje se da će krajem ove nedelje oko 600 nastavnika napustiti svoja radna mesta i potražiti posao u zemljama Evropske unije. Situacija je alarmantna, a odlazak ovog broja nastavnika će značajno uticati na obrazovni sistem, kako ističe stručnjak za obrazovanje Argjenda Osmania.

Nedostatak radne snage u privatnom sektoru

Nedostatak radne snage nije prisutan samo u obrazovanju, već se suočava i privatni sektor. Predsednik Sindikata privatnog sektora, Jusuf Azemi, ističe da su svi sektori na Kosovu ugroženi nedostatkom radnika, pri čemu građevinska industrija predstavlja poseban izazov zbog potrebe za kvalifikovanim radnicima.

Upozorenje političkog analitičara i profesora

Politički analitičar i profesor Nedžmedin Spahiju upozorava da će nakon stupanja na snagu vizne liberalizacije, oko pola miliona stanovnika tzv. Kosova ove godine napustiti zemlju i uputiti se ka zemljama zapadne Evrope. Ovaj masovni odlazak stanovništva iz lažne države će izazvati značajne potrese u zemlji.

Uzimajući u obzir ove zabrinjavajuće trendove, situacija na Kosovu zahteva hitne mere kako bi se sprečio dalji egzodus stanovništva i očuvao stabilan obrazovni sistem i privredni sektor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)

Loading