UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA TEŠKU KRAĐU U PROKUPLJU: Provalili u kuću dok vlasnik nije tu, pa izvršili premetačinu

Autor:

Hronika

11.01.2024

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon hapšenja, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova

UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA TEŠKU KRAĐU U PROKUPLJU: Provalili u kuću dok vlasnik nije tu, pa izvršili premetačinu

Foto: shutterstock

Policija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju su brzom i efikasnom akcijom uhapsili N. K. (43) i M. M. (46) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa u pokušaju.

Navodno, njih dvoje su sinoć provalili u jednu kuću u Prokuplju, iskoristivši odsustvo njenog vlasnika, te izvršili premetačinu. Nakon što je policija dobila informaciju o ovom događaju, osumnjičeni su brzo uhapšeni.


Ova akcija Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju pokazuje brzu reakciju i efikasnost u rešavanju krivičnih dela. U ovom slučaju, policijske snage su uspele da izvrše hapšenje osumnjičenih vrlo brzo nakon izvršenja krivičnog dela.

Nakon hapšenja, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu.

Da podsetimo, na najveći hrišćanski praznik Božić, sveštenik i meštani iz Mačve su uhvatili lopove na delu, dok su ovi pokušavali da ukradu priloge iz crkve.

U nekoliko crkava u Mačvi proteklih meseci zabeleženi su učestali slučajevi krađe priloga sa oltara i ikona, a jedan od najupečatljivijih događaja desio se čak na Božić, usred dana.

Iako je samo jedan slučaj prijavljen policiji, čini se da je ovo postao ozbiljan problem koji zabrinjava sveštenike i meštane ovog kraja.

Iako su lopovi vratili sav novac i nisu procesuirani zbog "male sume", ovaj incident je izazvao nemir među lokalnim stanovništvom, preneo je Informer.

Zbog ovog slučaja nisu procesuirani. Vratili su sav novac koji su uzeli, a u pitanju je mala suma - naveo je izvor Informera.

Sveštenik u jednom selu primetio je nestanak novca sa oltara i ikona tokom decembra, te je zamolio parohijane da budu na oprezu. Organizovali su "stražu" u prodavnici preko puta crkve, što je dovelo do hvatanja lopova na delu na sam Božić. Ovaj hrabar potez pokazuje spremnost meštana da zaštite svoju crkvu i priloge.

Baš na Božić automobil su parkirali ispred crkvenog dvorišta i uputili se u crkvu, a mi smo koji minut kasnije krenuli za njima. Jednog smo zatekli kako stavlja novac u džep od jakne. Nama je priznao da je uzeo još novca koji je izvadio iz džepova i vratio, a sveštenik ga je opomenuo da vrati i novac koji je bio pored svećnjaka - ispričao je očevidac ove krađe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading