ANĐEO KOME JE NATO OTKINUO KRILA! Milica Rakić rođena je u zoru 9. januara i juče bi napunila 28 godina! (FOTO)

Autor: Sanja Bojanović

Hronika

10.01.2024

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njena majka je tog kobnog dana spremala devojčicu za spavanje.

ANĐEO KOME JE NATO OTKINUO KRILA! Milica Rakić rođena je u zoru 9. januara i juče bi napunila 28 godina! (FOTO)

Foto: Promo foto

Današnji dan bio bi Milici Rakić dan kada bi slavila svoj 28. rođendan. Umesto toga, 9. januara obeležavamo sećanje na tragični gubitak jednog nevino izgubljenog detinjstva tokom NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine.

Milica, rođena u zoru 9. januara 1996. godine, bila je samo trogodišnje dete kada su zvuk sirena označile kobnu noć 17. aprila 1999. godine. Tog dana, vazdušna opasnost je dosegla porodični dom u Batajnici, gde je tragično završen život male Milice.

Njena majka je tog kobnog dana spremala devojčicu za spavanje, s običnom namerom da je utoplji u krevetu i obezbedi mirnu noć. Međutim, umesto toga, njihov dom postao je meta genocidne misije pod nazivom "Milosrdni anđeo", koja je u samo 45 minuta donela strahovitu nesreću.

Foto: beograd.rs

Spomenik nastradaloj Milici Rakić

Raketa je pogađajući kuću porodice Rakić u Batajnici, odnela mladi život Milice. Tog trenutka, svet je izgubio nevinost i radost detinjstva.

Spomenik posvećen maloj Milici Rakić danas se nalazi u Tašmajdanskom parku u Beogradu, podsećajući sve nas na cenu stradanja tokom NATO bombardovanja 1999. godine. Bista Milice Rakić, postavljena na spomenik deci žrtvama tog tragičnog događaja, nije ostala pošteđena vandalskih napada i uništavanja, ali opstaje kao simbol nevinih života ugroženih ratnim dešavanjima.

Na fresci koja čuva uspomenu na malu Milicu Rakić stoji jasna poruka: "Sv. n. muč. od NATO. Milica dete."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading